Amat Quartett in Oude Jan Velp

Foto:

VELP – Zaterdagavond 28 december 2013 speelt het Amat Quartett in de Oude Jan in Velp, met onder meer de winnares van de Rabo-Burgemeester de Bruinprijs 2013, Marijke Tjoelker, op viool.Het Amat Quartett werd in 2011 in Bremen opgericht. In 2012 won het kwartet de Interner Hochschulpreisvan de Hochschule für Künste Bremen. Het Amat Quartett speelt werken van J. Haydn, D. Sjostakowitsj en B. Bartók en bestaat uit Marijke Tjoelker – viool, Joosten Ellée – viool, Alice Vaz – altviool en Jakob Nierenz – cello.

De ‘Oude Jan’ is een Romaans kerkje uit de 12e eeuw waar elk seizoen 8 concerten worden georganiseerd. Allerlei verschillende stijlen en combinaties van instrumenten, stemmen en literatuur komen aan bod. Seizoen ’13 – ’14 is het tiende jaar dat er in de Oude Jan in Velp culturele activiteiten plaatsvinden.

Voor dit jubileumjaar zijn musici uit de gemeente Rheden en nabije omgeving bereid gevonden om op te treden in de Oude Jan. De serie bestaat uit acht boeiende concerten, al dan niet in combinatie met literatuur. Eén avond in de serie is geheel gewijd aan jongeren: Jonge Jan in Oude Jan.

De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop via boekhandel Jansen & de Feijter of voor aanvang in de Oude Jan. Lees de uitgebreide informatie op www.eenpassievoorboeken.nl en www.vriendenvandeoudejan.nl
Toegang €10 per concert inclusief koffie of thee in de pauze en een glas wijn of jus d’ orange na afloop. (Met Gelrepas of CJP €5 en Vrienden van de Oude Jan €8)

Het jubileumprogramma is samengesteld door Jos Dingelhoff en Anna Oerlemans in samenwerking met de werkgroep culturele activiteiten. Het volgende concert is op 25 januari. Ensemble Mont Frank met “Europese kamermuziek uit de barok”. Financiële ondersteuning door: Stichting vrienden van de Oude Jan, Riqq, Stichting Kleintje Cultuur, en diverse sponsors.

Foto: Cora Stolper

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen