Onthulling informatiebord als herinnering aan steenbakkersverleden van het dorp Rheden

RHEDEN – Op vrijdag 13 december om 14.15 uur onthulde de heer Wolter van den Brink samen met wethouder Marc Budel een herinneringsbord bij het bruggetje over De Laak aan de Laakweg in Rheden.

Het bruggetje over De Laak is één van de weinige restanten uit het steenbakkersverleden van Rheden. Het herinnert aan de verdwenen route voor arbeiders naar de steenfabrieken De Muggenwaard, Robert Jansen (aan de overkant van de IJssel) en De Marsch in Rhederlaag. Om de herinnering levend te houden, is de heer Wolter van den Brink een initiatief gestart voor het plaatsen van een bord dat herinnert aan dit arbeidsverleden. Dit bord is nu klaar.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Belangstellenden waren van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de onthulling van het bord, hieraan gaven ongeveer 65 mensen gehoor. Het Thomassen Mannenkoor heeft haar muzikale medewerking verleend door het zingen van het Rhedens Volkslied.

Wolter van den Brink bedankte de wethouder voor de samenwerking en totstandkoming van het informatiebord. Deze is geplaatst bij het bruggetje  de route vroeger naar de steenfabriek.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen