Knusse, intieme kerstsfeer in Carolinapark Dieren

DIEREN – In het Carolinapark in Dieren werd zaterdagmiddag bij de Oranjerie een kerstmarkt gehouden. Geen gewone kerstmarkt, maar een knusse markt, waarin vooral de sfeer centraal stond.Naast en tegenover de Oranjerie stonden een aantal kramen waar niet alleen kerstspullen te koop waren. Opvallend was dat er ook aan de dieren in deze tijd werd gedacht. Zo was er veel te koop in de vorm van voer voor de vogels. Eén kraam die er uit sprong, was die waar heuse taarten, kerstbomen en gebakjes te koop werden aangeboden. Bij het zien van al dat lekkers ….!

Ware het niet dat het voor vogels was bedoeld. De verkoopster van al dit moois legde uit hoe bijvoorbeeld de kerstboom werd gemaakt. “Dat is een grote dennenappel die uitgezet is door de warmte en waar tussen de schubben vet, nootjes en zaadjes gestopt zijn. Een heel werk en er gaat meer voer in dan je denkt, maar leuk om te doen”.

jn8e58wi6bs527cnvwto0tvdh
Kers op de (vogel)taart

Ook een verkoopstand van de SIZA stond er met artikelen die waren gemaakt door cliënten van de Buitenplaats in Arnhem. Het personeel van de Oranjerie had het er maar druk mee,  zij verkocht van alles zoals glühwein, erwtensoep met spek en roggebrood. De standhouders werden regelmatig van koek en zopie voorzien, daarbij geholpen door de kerstman.

yofuoyuwerpzqfmdiuu5i2son
Gezellige drukte

De muzikanten van het Dierense Brassquintet Variety kregen hun warme drank alvorens zij begonnen te spelen. De instrumenten dienden toch eerst op temperatuur te komen, zo uit de koffer de kou in. De muzikanten hadden allen een dikke jas aan en sommigen een kerstmuts op. Dat was ook wel nodig, als je zo buiten zit.

yk7sz93m0z0gk4j3l0h5zoruf
Brassquintet Variety

Een aantal schoolkinderen had zich gekleed a la Dickens. Zij poseerden eerst in groepjes van twee als levend standbeeld. Later, in de pauze die Variety had, brachten zij nog een paar kerstliedjes ten gehore.

h10l3nhek824seia8jl30hj97
Kinderkoor

De kerstmarkt in het Carolinapark was een kleine, maar intieme kerstmarkt die er mag zijn te midden van alle hele grote markten die her en der worden georganiseerd en wat heel erg veel van hetzelfde- en waar weinig sfeer te vinden is. Vanmiddag was het toch wel de locatie en kleinschaligheid die het voor een groot deel sfeervol én geslaagd maakte.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, gemaakt op de kerstmarkt 14 december 2013.

Bijdrage en foto’s: Peter de Waard

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen