Bekendmakingen gemeente Rheden

Jaargang 15 | nr. 50 | 11 december 2013

Omgevingsvergunning
Ingediende aanvragen omgevingsvergunning
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend, dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen (tussen haakjes is vermeld de datum van ontvangst):
– Talingsingel 10, 6883 CV Velp: plaatsen van een voorerfafscheiding (2-12-2013).
– Jan van Riebeeckstraat 18, 6991 BV Rheden: plaatsen (vervangen) van een dakkapel op een woning (2-12-2013).
– Meester B. van Leeuwenplein 1 en 3, 6991 EW Rheden: maken van een doorbraak tussen twee panden (28-11-2013).
– Fraterwaard 5, 6955 JH Ellecom: legaliseren skybox ligboxenstal en legaliseren activiteiten Hoera…Taart!! (27-11-2013).
– Spankerenseweg te Dieren: kappen van 14 sierkersen (28-11-2013).
– Beukenlaan 4, 6956 CB Spankeren: verbouwen van een woonboerderij (29-11-2013).
Tegen deze aanvragen staan geen rechtsmiddelen open. U kunt wel informatie over de aanvragen krijgen of deze inzien. Indien u een aanvraag wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911.
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:
Week 48
– Heuvenseweg 5-a, 6991 JE Rheden: plaatsen van 3 vlaggenmasten, het aanpassen van verhardingen, het verplaatsen van een brug; en planologisch strijdig gebruik.
Week 49
– Kareel 14, 6991 KE Rheden: wijzigen van de voorgevel van een woning.
– IJsselsingel 7, 6991 ZP Rheden: aanpassen van bassins van Sportcentrum De Hangmat.
– Zutphensestraatweg 5, 6953 CG Dieren: realiseren van een winkel in een zorgcentrum (De Oude Plataan).
Ter inzage en bezwaar
De genoemde besluiten kunnen worden ingezien bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u een besluit wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes
weken na de dag van de bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg (bij de afdeling Inwonerszaken kunt u informeren naar de exacte datum van bekendmaking). Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 160,00 voor natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Van rechtswege verleende omgevingsvergunning (reguliere voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de volgende omgevingsvergunning van rechtswege is verleend, omdat binnen de beslistermijn geen besluit is genomen:
– Spechtlaan 2, 6951 JR Dieren: aanleggen van een zij-ingang op het perceel.
Ter inzage en bezwaar
Het genoemde besluit kan worden ingezien bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u het besluit wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes
weken na de dag van de bekendmaking van het besluit aan de betreffende aanvrager, bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg (bij de afdeling Inwonerszaken kunt u informeren naar de exacte datum van bekendmaking). De inwerkingtreding van deze vergunning wordt opgeschort totdat de bezwaartermijn is verstreken of, indien bezwaar is gemaakt, totdat is beslist op dit bezwaar. Om deze opschorting op te heffen, kan de vergunninghouder een verzoek doen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Belanghebbenden kunnen tevens, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening of een verzoek om opheffing van de opschortende werking wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 160,00 voor natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Verkeersbesluit
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de maximumsnelheid op de Spankerenseweg te Dieren wordt verlaagd naar 30 km/h en dat de voorrangskruisingen worden opgeheven.
Dit besluit wordt in zijn geheel op 11 december 2013 gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit is te raadplegen op de website
https://www.officielebekendmakingen.nl.
Het verkeersbesluit is te raadplegen onder nummer RHD2013-VKB-021, met als titel: Gemeente Rheden-Verkeersbesluit-Dieren-Spankerenseweg-30 km/h zone en voorrangswijziging.

De wettelijke bezwaartermijn start op de officiële publicatiedatum op deze site. De volledige tekst van dit besluit ligt gedurende zes weken na heden ter inzage bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg en bij het servicecentrum Dieren. Vanaf 1 januari 2013 worden alle verkeersbesluiten digitaal gepubliceerd. Reden hiervoor is om ontwikkelaars van kaarten in kennis te stellen van de wijzigingen op het nationale wegennet. Hiermee is bekendmaking in de regionale kranten komen te vervallen. Tot 1 januari 2014 publiceren wij de besluiten ook nog in de regionale krant.

NB
Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na publicatiedatum dit besluit op de website www.officielebekendmakingen.nl bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten: a) de naam en het adres van de indiener; b) de dagtekening; c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d) de gronden van het bezwaar. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 44,00 voor minder draagkrachtige
natuurlijke personen in huurtoeslagen sociale zekerheidszaken, € 160,00 voor overige natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Vastgesteld bestemmingsplan Velp-Zuid, locatie Willemstraat 22
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan Velp-Zuid, locatie Willemstraat 22 op 26 november 2013 ongewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de westzijde van de woning Willemstraat 22 nog een woning te bouwen.
Ter inzage
Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 12 december 2013 tot en met 23 januari 2014 ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Inwonerszaken te De Steeg en in het servicecentrum aan Den Heuvel 32 te Velp. U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVZ10-VA01.

Beroep
Met ingang van 13 december 2013 tot en met 23 januari 2014 kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 24 januari 2014, tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Bekendmaking
De gemeenteraad heeft op 26 november 2013 besloten de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg op het voormalige Vitatronterrein aan de Geitenbergweg/Kanaalweg te Dieren de naam ‘De Marke’ toe te kennen.
Bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis en bij de servicecentra in Velp en Dieren ligt het raadsbesluit en de bijbehorende tekening ter inzage van 12 t/m 25 december 2013.
Bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de raad van de gemeente Rheden bij besluit van 26 november 2013, nr. 12 heeft vastgesteld de Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Rheden (APV). Bij deze wijziging worden bijzondere bepalingen toegevoegd over horecabedrijven als bedoeld in de Drank- en Horecawet (paracommercie). Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2014.
Het besluit ligt kosteloos ter inzage bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg, bij het servicecentrum Velp en het servicecentrum Dieren. Eenieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van het genoemde besluit.
Integraal handhavingsbeleid omgevingsrecht
Op 22 oktober 2013 heeft het college de Notitie Integrale handhaving ruimte van de gemeente Rheden en de Naleefstrategie handhaving omgevingsrecht vastgesteld. In de Notitie Integrale handhaving ruimte staan de uitgangspunten voor handhaving van het omgevingsrecht en de drank- en horecawetgeving (DHW) beschreven. In de nota Naleefstrategie handhaving omgevingsrecht zijn de uitgangspunten verder uitgewerkt wat betreft de toezicht-, sanctie- en gedoogstrategie in het omgevingsrecht.
U kunt de Notitie Integrale handhaving ruimte van de gemeente Rheden en de Naleefstrategie handhaving omgevingsrecht tot 1 februari 2014 inzien bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te De Steeg. Ook kunt u ze lezen via www.rheden.nl, zoeken naar handhavingsbeleid. Met het vaststellen van integraal beleid kunnen de in 2004 door de gemeenteraad vastgestelde milieunota’s vervallen. De gemeenteraad heeft daarom op 26 november 2013 besloten de volgende nota’s en documenten in te trekken:
– Gedoogbeleid milieu gemeente Rheden;
– Sanctiebeleid gemeente Rheden;
– Toezichtstrategie milieu gemeente Rheden;
– Regeling optreden tegen ‘eigen’ (milieu)overtredingen en (milieu)overtredingen begaan door andere overheden.
Van de gemeenteraad
Raadsvergadering dinsdag 17 december vanaf 19.30 uur
De agenda voor de genoemde raadsvergadering is vanaf de woensdag 11 december na 14.00 uur te raadplegen via www.rheden.nl/bis onder het submenu ‘vergaderingen’ en vervolgens de link van de betreffende maand. Vanaf 11 december ligt de agenda tijdens kantooruren (09.00 – 17.00 uur) eveneens ter inzage bij de griffie, kamer 004 in het Gemeentehuis De Steeg.
Oproep van de raad
Momenteel vergadert de raad vier keer in de maand, één Oriëntatieavond, twee Informatieavonden en één raadsvergadering. In 2012 zijn er wijzigingen in het vergadermodel doorgevoerd, zoals het parallel vergaderen in twee deelsessies, geen vragen meer stellen over collegebesluiten. Ook worden de vergaderingen in de raadszaal via internet uitgezonden. De raad wil met behulp van een enquête een beeld krijgen van deze veranderingen en suggesties ontvangen wat er beter kan. Deze evaluatie is input voor de nieuwe raad, die in maart 2014 aantreedt. De raad vraagt inwoners en organisaties deel te nemen aan de enquête. De enquête kunt u opvragen bij de griffie T. (026)4976241/4976266 of per e-mail: [email protected]. De enquête kan ingevuld worden tot 17 januari 2014. Uw deelname wordt erg op prijs gesteld.
Meer op rheden.nl
Brandweer Rheden bundelt krachten met omliggende korpsen
Met ingang van 1 januari 2014 gaan tien brandweerkorpsen samen in één regionale organisatie: Brandweer Gelderland-Midden. Ook de brandweer van de gemeente Rheden gaat deel uitmaken van deze nieuwe organisatie. Samenwerken onder één paraplu maakt het mogelijk om de slagkracht te vergroten en overkoepelende zaken slimmer te organiseren. Alle werkzaamheden ten aanzien van de dagelijkse brandweerzorg (het blussen van branden en de hulpverlening bij ongevallen) blijft de brandweer uitvoeren vanuit de kazernes in Velp, Rheden en Dieren. Trefwoord: brandweer
Bedrijfskavels kanaalzone te koop
Aan de kanaalzone, op het voormalige Vitatronterrein, tussen Dieren en Spankeren verkoopt de gemeente bedrijfskavels van 1000 m2 tot 5000 m2. Trefwoord: bedrijfskavels
Fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien’
Op vrijdag 6 december stond wethouder Hans Elsenaar paraat bij de fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien’ bij Scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren. Op het terrein van Het Rhedens werd een Pitstraat-setting ingericht van zo’n 16 tot 20 m2. De leerlingen die naar huis gingen, kwamen langs deze Pitstraat waar een promotieteam hun verlichting controleerde. Als de verlichting op orde was kregen ze een leuke gadget. Indien niet, dan monteerde een promotiemedewerker gratis goede fietsverlichting. Trefwoord: fietsverlichting
Colofon
Dit is een uitgave van de gemeente Rheden, Hoofdstraat 3, De Steeg; Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg; T (026) 49 76 911; mail: [email protected]; website: www.rheden.nl; twitter: @gemeenterheden
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen