Repair Café Dieren bestaat 5 jaar

Foto: Repair Café Dieren

DIEREN – Het is feest! Repair Café Dieren bestaat alweer 5 jaar en hier is het trots op. U bent van harte welkom om dit eerste lustrum met de organisatie te vieren op zaterdag 8 februari tussen 14.00 en 16.00 uur.

Zij hebben iets lekkers voor u klaar staan en om 15.00 uur wordt er geproost met de bezoekers en de vrijwilligers. Ondertussen gaan de vrijwilligers ook nog “gewoon” aan het werk.

Sinds 14 februari 2015 worden in het Repair Café Dieren op zaterdagmiddag door een groep enthousiaste ervaren specialisten zo’n vijftien tot twintig gratis reparaties uitgevoerd. De reparateurs, ervaren vrijwilligers, zijn van vele markten thuis. Twee van de drie problemen lossen zij op. Vaak betreft het kleine technische problemen aan huishoudelijke apparaten (Senseo’s, stofzuigers, ventilatoren, kacheltjes), audio/video apparatuur (radio’s, CD en DVD spelers), verlichting (schemerlampen, armaturen) en mechanische items (klokken). Ook wordt er kleding, textiel, speelgoed en zelfs tuingereedschap gerepareerd. In verband de grote belangstelling is sinds een jaar Repair Café Dieren nu ook open op de donderdagavond.

Op meer dan 700 plaatsen verspreid over 17 landen zijn er al Repair Café’s en Repair Café Dieren is daar een van!

Doelstelling van Repair Café Dieren is de levensduur van dierbare bezittingen te verlengen en bewoners van Dieren om te helpen bij het gebruik en onderhoud van spullen. Zo worden ze minder snel afgedankt. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de consument. Kom gerust langs. De meest uiteenlopende zaken komen op de reparatietafels terecht.

Repair Café Dieren kunt u vinden in De Oase, Ericaplein 1, Dieren. Elke 2e zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Elke 4e donderdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen