Met spoed tuinklussers gezocht voor NLdoet!

Foto: NLdoet

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Radar Uitvoering Oost gaat in samenwerking met Activiteitencentrum De Magneet uit Velp en MVT (mantelzorg en vrijwillige thuishulp) tuintjes een onderhoudsbeurt geven in het kader van NLdoet.

Het gaat om tuintjes van inwoners die niet (meer) in de gelegenheid zijn om hun tuintjes te onderhouden. Het tuinonderhoud vindt plaats tussen 9.30 en 13.00 uur. Wilt u meehelpen? Uw hulp is zeer welkom! U hoeft geen professionele tuinman of tuinvrouw te zijn. Als u het leuk vindt om in de tuin te werken, dan kunt u zich aanmelden.

Het is de bedoeling dat de tuintjes onder handen worden genomen door het maaien van gras, het snoeien van struiken en het verwijderen van onkruid. De inwoners kunnen hun tuintjes wegens hun leeftijd, lichamelijke beperkingen of omstandigheden niet meer zelf onderhouden. Zij leggen hun hulpvraag voor bij bovengenoemde organisaties en doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, neemt de hulpvraag sterk toe. Het aantal vrijwilligers dat beschikbaar is om aan deze toenemende hulpvraag te voldoen, is ontoereikend. De tuinklussen die tijdens NLdoet worden uitgevoerd staan al een poos op een wachtlijst. Door mee te doen aan NLdoet wordt deze wachtlijst weggewerkt. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Loket Vrijwilligerswerk via [email protected]. Heeft u zelf gereedschap of kunt u hierover beschikken dan stellen we het op prijs dat u hier gebruik van maakt. Is dit niet het geval dan zorgen we ervoor dat er gereedschap beschikbaar is.

Om de tuintjes structureel te kunnen onderhouden, is uw hulp ook zeer welkom op andere dagen dan 13 en 14 maart aanstaande. Radar Uitvoering Oost, MVT en activiteitencentrum De Magneet vragen namelijk vooral aandacht voor de inwoners van de gemeente Rheden die graag regelmatig hulp willen voor het onderhoud van hun tuintjes. Bent u bereid om u hiervoor in te zetten? U kunt zich opgeven bij bovengenoemde organisaties via [email protected], [email protected] of [email protected]. Ook als u zich niet tijdens NLdoet of als vrijwilliger via één van deze organisaties wenst in te zetten, blijft het natuurlijk altijd mogelijk dat u mensen bij u in de buurt de helpende hand biedt bij het onderhouden van hun tuintjes.

Het is leuk om je voor een ander in te zetten en met z’n allen kunnen we het verschil maken voor de inwoners van Nederland en dan vooral voor de inwoners in úw buurt. Zij kijken reikhalzend uit naar uw komst en hulp.

Uw hulp is heel hard nodig en zeer welkom! Mogen zij op uw hulp rekenen?

Meer weten over de klussen van NLdoet in de gemeente Rheden en/of Rozendaal? Klik HIER. Meer weten over NLdoet zelf? Kijk dan op: https://www.nldoet.nl/over-nldoet. Meer weten over MVT Rheden-Rozendaal kijk dan op: www.mvtrheden.nl, meer weten over radar Uitvoering Oost, kijk dan op: http://radaruitvoering.nl/oost/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

NLdoet - vrijwilligers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen