Dierense wint voor € 800 aan wandelgidsen

Foto: Bart van der Mark

DIEREN – Tanja van Langen uit Dieren is in het trotse bezit gekomen van 48 wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Uit handen van directeur van der Mark mocht zij donderdag haar prijs in ontvangst nemen.

Van Langen stond al een jaar of drie ingeschreven voor deze prijs die iedere maand uitgereikt wordt. Ze schreef zich in na een wandeling met wandelauteur Rob Wolfs (ook inwoner van Dieren). Regelmatig trekt de verpleegkundige eropuit om een wandeling te maken met haar man of vriendinnen. Binnenkort gaat ze op ‘hoogtestage’ naar Limburg om een beetje op conditie te komen voor de zomervakantie die wandelend in de Morvan in Frankrijk volbracht moet gaan worden.

Aan de koffietafel kijkt de winnares haar ogen uit. Dochter Roos, die in Nijmegen studeert, ontdekt dat haar huis op een foto in één van de gidsen staat en zowaar komt er een route uit ‘Wandelen op de Veluwezoom’ op nog geen kilometer van het huis van de van Langens voorbij.

Met enige weemoed vertelt van Langen over haar Brabantse roots en haar eerste aankoop in de webshop van de uitgeverij: Wandelen in het hart van Brabant. Ze roemt de Gelderse bossen, velden en purperen hei. ‘Maar beneden de rivieren is het zó gemoedelijk …’

Uitgever van der Mark, die voor de gelegenheid op de fiets vanuit Velp, alwaar het hoofdkantoor gevestigd is, gekomen is verheugt zich alweer op de volgende trekking. ‘Het is hartverwarmend om te zien wat zo’n doos met wandelgidsen teweeg kan brengen. En met 48 stuks is er altijd wel een plek die speciaal voor iemand is en waar een wandeling van ons langskomt’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen