Boomfeestdag 2020 gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op woensdag 18 maart 2020 is de 64ste Nationale Boomfeestdag. Het thema van dit jaar is ‘Bomen geven Energie’. In de gemeente Rheden planten kinderen op deze dag bomen en struiken op de in aanleg zijnde natuurspeelplaats aan de IJsselsingel en aan De Del in Rheden.

4 kinderen planten samen met wethouder Marc Budel om 9.30 uur de eerste boom bij de natuurspeelplaats die onderdeel uitmaakt van de ‘Zuidflank Rheden’. Hierna planten 41 schoolkinderen uit groep 7 van basisscholen De Holtbanck en Rheder Enk uit Rheden samen met medewerkers van de gemeente Rheden in totaal 33 bomen en 526 struiken. Het gaat om 1 tamme kastanje, 3 veldesdoorns, 2 haagbeuken, 4 linden, 2 moseiken, 9 grove dennen, 8 berken, 1 veldiep, 3 acacia’s, hazelaar, ribes, gelderse roos, vlier, krenteboom, liguster, kornoelje, wilg, vlinderstruik en herfstpaardekastanje. De kinderen krijgen na afloop een leuke herinnering aan deze boomfeestdag.

Herplant eerste boom in Rheden

Om 15.30 uur plant burgemeester Carol van Eert samen met een aantal kinderen uit de buurt de eerste boom terug op een van de locaties waar de storm van juni 2019 zoveel schade aanrichtte. Hij doet dit aan De Del in Rheden. Hierna gaan de buurtkinderen op deze plek aan de slag met het planten van meer bomen. Dit moment is het startsein voor de herplant van bomen die in het dorp Rheden verloren gingen als gevolg van de storm. Het gaat om 45 bomen.

Ieder kind een boom

De gemeente Rheden spreekt de intentie uit dat elke kind een boom plant tijdens zijn/haar basisschooltijd. Burgemeester Carol van Eert heeft dit bomenverdrag in 2018 getekend. “Het thema verwijst ook naar de diverse (wereld en nationale) klimaatakkoorden. In deze akkoorden wordt het belang van aanleg van bossen en het planten van veel meer bomen benadrukt. Elke boom die een kind dit jaar tijdens de boomfeestdag kan planten is een bijdrage aan het Klimaatakkoord en ons gemeentelijk klimaatdoel van 2020.”

Boomfeestdag 2020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen