Woonwinkel ‘de Heeren’ uit Rheden adopteert een rotonde

Op de foto: helpt wethouder Marc Budel symbolisch Maurice Krechting en Harm Dijkhuis met het plaatsen van het reclamebord op de rotonde.
Op de foto: helpt wethouder Marc Budel symbolisch Maurice Krechting en Harm Dijkhuis met het plaatsen van het reclamebord op de rotonde.
Foto: gemeente Rheden

RHEDEN –  De rotonde ter hoogte van de Snippendaalseweg in Rheden heeft vanaf donderdag 12 maart twee nieuwe adoptanten. Maurice Krechting en Harm Dijkhuis, eigenaars van de woonwinkel ‘de Heeren’ aan de Groenestraat 47 in Rheden, adopteren het middengedeelte van deze rotonde.

De gemeente Rheden biedt bewoners en ondernemers de mogelijkheid om openbaar groen te adopteren. Ondernemers mogen in ruil daarvoor reclame maken op de rotonde. Op ongeveer 300 plaatsen in de gemeente zijn groenadoptanten actief.

Wat houdt groenadoptie in

Groenadoptie is het vrijwillig onderhouden van een stukje openbaar groen.

Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet het geadopteerde groen wel zijn functie houden en openbaar toegankelijk blijven. De gemeente biedt ondersteuning met advies, eventueel ophalen van snoeiafval en zo nodig vervanging van dode planten en struiken.

Wethouder Marc Budel: De gemeente juicht groenadoptie toe omdat het de betrokkenheid van bewoners en ondernemers met hun leefomgeving vergroot. Binnen de gemeente Rheden zijn nog plekken beschikbaar voor groenadoptie”.

Meer informatie over groenadoptie is te vinden op www.rheden.nl/groenadoptie

“We vinden het naast onze winkel het belangrijk ons in te zetten voor een stukje dorpsbelang. Het is toch de entree van je dorp. Binnenkort gaan we wat meer beplanting aanbrengen op de rotonde”, aldus Maurice Krechting eigenaar van woonwinkel De Heeren in Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen