Gemeentelijke informatie over het coronavirus

Foto: Pixabay

GEMEENTE RHEDEN – Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, heeft het kabinet donderdag 12 maart nieuwe maatregelen afgekondigd. Ook de gemeente wil de kans op besmetting zo klein mogelijk houden maar wel haar dienstverlening aan inwoners en ondernemers waarborgen.

De gemeente doet daarnaast een beroep op haar inwoners om keuzes te maken in hun doen en laten als het gaat om het voorkomen/beperken van de verspreiding van het virus.

Eén van de maatregelen van het kabinet is dat alle evenementen, bijeenkomsten, sportwedstrijden, toertochten met meer dan 100 personen (bezoekers, deelnemers) vanaf 12 maart tot en met in ieder geval 31 maart 2020 worden afgelast. Alle organisatoren van evenementen in de gemeente Rheden zijn hiervan door de gemeente op de hoogte gebracht.

Dienstverlening blijft beschikbaar

Een andere maatregel is: ga thuiswerken waar het kan. Ook hieraan geeft de gemeente gehoor maar de continuïteit blijft gewaarborgd en de dienstverlening dus beschikbaar. Inwoners kunnen nog steeds terecht bij de publieksbalies op de normale openingstijden. Hier geldt wel: blijf thuis bij klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Medewerkers wordt geadviseerd overleggen met veel mensen te beperken of telefonisch te vergaderen.

Oriënterende raadsvergadering 17 maart gaat niet door

Voor dinsdag 17 maart stond er een oriënterende raadsvergadering gepland. Door het afvallen van een aantal agendapunten en het advies het aantal bijeenkomsten te reduceren, is besloten de vergadering niet door te laten gaan.

Burgemeester Carol van Eert:

“Ik begrijp dat inwoners hinder ondervinden. Maar we willen de verspreiding van het virus zoveel mogelijk beperken en hebben daarom deze maatregelen genomen. Maar onze dienstverlening blijft beschikbaar”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen