Bevrijdingsrit Veluwezoom uitgesteld naar 29 augustus

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – Keep Them Rolling heeft geconcludeerd dat de bevrijdingsrit door de dorpen van de gemeente Rheden, Rozendaal en Doesburg, die gepland stond voor zaterdag 18 april, niet door kan gaan.

Verwacht wordt dat de maatregelen rond het coronavirus dan nog niet zijn opgeheven. Er is direct een nieuwe datum gevonden: op zaterdag 29 augustus gaat de rit alsnog door.

“Nu ons duidelijk is geworden dat het rijden van onze bevrijdingsrit op 18 april door het heersende coronavirus onmogelijk is, hebben we besloten de rit af te gelasten. Heel vervelend en zonder meer een domper, al is de reden voor afgelasting volledig legitiem”, meldt de vereniging voor liefhebbers van oude legervoertuigen.

Het goede nieuws is, dat de rit alsnog doorgaat op zaterdag 29 augustus. Deze dag is gekozen door het feit dat in 1945 in dat weekend Koninginnedag werd gevierd, de eerste na de oorlog. In het hele land werden daarom erebogen opgericht, feesten georganiseerd en optochten gehouden vanwege de verjaardag – op 31 augustus – van de toenmalige vorstin Wilhelmina. De gekozen datum van 29 augustus refereert ook aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, want eind augustus 1945 capituleerde eindelijk ook Japan en eindigde daarmee eveneens de oorlog in Nederlands Indië.

Overigens staat nog niet vast of alle verschillende Oranjeverenigingen in de dorpen aan kunnen of zullen aanhaken bij de rit van de ruim zestig historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarover volgt nader overleg. De Bevrijdingsrit Veluwezoom wordt in ieder geval op 29 augustus op hun tocht vergezeld door de Starlight Sisters, de Band of 4 Brothers en een Schotse doedelzakband, die bij de doortochten in de dorpen zullen optreden. De Stichting Verkeersregelaars Rheden verzorgt het verkeerstechnische deel.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen