Nieuw initiatief: Luisterlijn voor ouders in Gelderland

Foto: Het Kindercoachgilde

RHEDEN – “Houd toch eens op! Laat me los! Kan ik nou nooit een momentje voor mezelf hebben? Gek word ik ervan!” Danielle Willemsen (44 jaar, Rheden), kindercoach, moeder van 4 kinderen en leerkracht, klinkt deze situatie niet gek in de oren. In haar eigen praktijk “Schommelstoel” in Rheden houdt zij zich bezig met het coachen van ouders en hun kinderen.

Sinds kort biedt zij een luisterend oor aan ouders in Gelderland in deze corona-tijd. Zij doet mee aan het initiatief van de beroepsorganisatie Kindercoachgilde, een telefoonlijn voor ouders die hier met hun vragen en zorgen terecht kunnen. In Gelderland zijn 30 kindercoaches dagelijks kosteloos bereikbaar, ook in het weekend.

Danielle Willemsen - Kindercoachpraktijk “Schommelstoel”“Gedurende deze corona-tijd merken wij kindercoaches dat er meer botsingen ontstaan binnen gezinnen. Kinderen raken verveeld, zitten meer achter de televisie dan eigenlijk gewenst, en ruzies tussen broers en zussen lopen op. Soms loopt voor ouders de emmer over en kan iets escaleren.”

Momenteel zijn er 135 kindercoaches actief in Nederland en België. De coaches zijn per provincie ingedeeld en zo kun je ook hun telefoonnummers het beste vinden. Die staan per provincie op de website kindercoachgilde.nl/Gelderland. “Met dit initiatief willen wij alle ouders in Gelderland te woord kunnen staan als zij iets kwijt willen, even stoom moeten afblazen of gewoon even met iemand anders praten of sparren, dat is meestal al genoeg”,  aldus Danielle Willemsen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen