The Savages presenteren 1e CD genaamd Savage Revival

RHEDEN – In Partycentrum “Ons Huis” waren ongeveer 100 bezoekers een avondje back to the sixties. Ze genoten van het optreden van The Savages die hun 50 jarig bestaan vierden.

Halverwege het optreden presenteerden The Savages hun 1e CD Savage Revival.  Deze werd uitgereikt aan Charles Burghard, een man die de band erg dierbaar was en hen heeft geholpen te bereiken wat ze bereikt hebben.
Wurfbainstichting
Het optreden stond ook in het kader van het goede doel. Savage Revival schonk de entree gelden van haar optreden aan de Wurfbainstichting, een stichting die jeugdverenigingen of jeugdleden van verenigingen in het dorp Rheden subsidieert. De Stichting is opgericht door de heer Wurfbain, bankier en bewoner van het Landgoed Heuven in Rheden. Hij schonk de Wurfbainsstichting een stuk grond in Rheden dat gebruikt moest worden voor feesten ter gelegenheid van de verjaardag van de Koningin en andere leden van het Vorstelijk Huis, andere openluchtfeesten, oefeningen en wedstrijden op het gebied van sport, cultuur, vergaderingen enz.. 
Startkapitaal
Dit stuk land was het stuk grond waar gevoetbald werd en waar de kermis werd gehouden aan de Scherpenhofseweg in Rheden. Deze grond is in de 2e helft van de jaren 30 van de vorige eeuw met de gemeente geruild voor gronden ten zuiden van de Sportlaan en Beatrixlaan. Hier werden in 1934 een 2-tal voetbalvelden gerealiseerd. Deze velden zijn later verkocht aan de gemeente. De uit deze verkoop verkregen gelden vormen het stamkapitaal van de Wurfbainstichting. De jaarlijkse rente die de stichting krijgt over dit kapitaal wordt uitgekeerd aan de Rhedense jeugdverenigingen. 
Teruglopende inkomsten
Door teruglopende rente inkomsten over dit kapitaal, probeert de stichting dit kapitaal te vergroten. Hiervoor is nu al 2x een Spinningmarathon georganiseerd, en ook de entree opbrengsten van dit optreden van Savage Revival komen ten goede van de Wurfbainstichting. 
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
(Bijdrage: Wouter Rijnbende) 
131123-1e-cd-savage-revival-009
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen