Geweldig Kinderboekenweekfeest op de basisscholen

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

RHEDEN/ROZENDAAL – In Rheden en Rozendaal zijn ze er vroeg bij dit jaar. Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ namen alvast een voorschot op de organisatie van een geweldig Kinderboekenweekfeest op de basisscholen. Zij organiseerden op woensdag 2 september een bijeenkomst voor leerkrachten met diverse inspiratieworkshops. Leerkrachten gingen naar huis met een hoofd vol inspiratie en een tas vol praktische werkvormen.

Leescoaches van de bibliotheek demonstreerden allerlei speelse werkvormen om aan taal en geschiedenis te werken in de klas, gekoppeld aan heel veel actuele boektitels. Alle werkvormen zijn zo gemaakt dat ze direct kunnen worden gebruikt in de klas, zodat de scholen snel en eenvoudig een inhoudelijk interessante Kinderboekenweek kunnen organiseren. Cultuurbedrijf RIQQ presenteerde de leerlijn Reizen in de Tijd in Rheden en Rozendaal. Deze website biedt kant-en-klare en activerende lessen voor in de klas en een overzicht van erfgoedlocaties in de buurt. Rhedelijk Cultureel maakte speciaal voor het kinderboekenweekthema van dit jaar een fysieke theatervoorstelling met twee jonge dansers. Zij gaven met kinderlijke fantasie een bijzondere wending aan de verhalen uit jeugdboeken. The Read Shop Dieren richtte een pop-up boekwinkel in voor deze middag in de Bundel in Dieren.

‘Leerkrachten waren zeer enthousiast en heel blij met onze inbreng. Ondanks de aangepaste vorm waarin het dit jaar plaatsvond, door Covid-19 maatregelen, was de sfeer goed en de inhoud inspirerend en bruikbaar voor leerkrachten,’ vertellen de organisatoren Roselijn de Bruin van Bibliotheek Veluwezoom en Jessica Harmsen van Cultuurbedrijf RIQQ.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen