Grote opkomst voor bijzonder Sprengenpodium Laag-Soeren

Foto:

LAAG-SOEREN – Zondagmiddag 17 november bevond een kwart van de Soerense bevolking – en omstreken – zich in de foyer van ’t Sprengenhus. Hier werd op deze middag het boek ‘Laag-Soeren, een dorp met een rijke geschiedenis’ gepresenteerd en een expositie van Charlotte Arens geopend.

De middag begon met de presentatie van ‘het boek van Aris’. Deze omschrijving uit de mond van broer Barry Blankenspoor geeft treffend de sfeer weer van het evenement. De boekpresentatie was het hoogtepunt van het jarenlange werk van Aris Blankenspoor. Wat begon met het verzamelen van oude ansichtkaarten en foto’s eindigde met een waar salontafelboek: ‘Laag-Soeren, een dorp met een rijke geschiedenis’, 192 pagina’s met grote en kleine verhalen over de geschiedenis van Laag-Soeren en heel veel beelden.
Aris Blankenspoor overhandigde de eerste exemplaren van zijn boek aan Tinus Thomassen, één van de oudste bewoners van het dorp, en aan wethouder Ron König. De rij voor de voor-inschrijving van het boek ‘Laag-Soeren, een dorp met een rijke geschiedenis’ was lang. Vele dorpelingen, familie en vrienden, en belangstellenden wilden een of meerdere exemplaren bestellen. Een mooi cadeau voor de feestdagen. 
arisboek3
“Geweldig hoe een boek over de eigen geschiedenis – vele dorpelingen herkennen familie, bekenden mensen of hun eigen woning terug op de pagina’s – de mensen in het dorp kan binden. Wat een feestelijke middag”, aldus wethouder Ron König. Voor wie niet in de gelegenheid was om naar ‘t Sprengenhus te komen: het boek kan tot 20 november worden besteld via www.degeschiedenisvanlaagsoeren.nl. Medio december worden de boeken uitgeleverd.
Ook de tweede activiteit van ’t Sprengenpodium deze middag, de schilderijen van Charlotte Arens uit De Steeg, oogstten veel lof. Deze expositie werd op deze zondag geopend. De grote doeken van 2 bij 2 meter komen goed uit de verf op de hoge witte wanden van ’t Sprengenhus. De middag werd muzikaal opgeluisterd door de prettige jazzmuziek van de Ben Martin band uit Dieren.
Foto’s: ’t Sprengenpodium
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen