Cursus Psychiatrie in Vogelvlucht

Foto: Indigo

RHEDEN – Incluzio Rheden organiseert in samenwerking met Indigo Gelderland de cursus ‘Psychiatrie in vogelvlucht’. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers uit de gemeente Rheden.

Als vrijwilliger komt u met veel verschillende mensen in contact. Op een goede manier aansluiten bij de ander kan soms een grote uitdaging zijn. Bij gedrag dat ontstaat door psychische aandoeningen zoals bijvoorbeeld een depressie, schizofrenie of ASS (autisme) kan dit extra lastig zijn.

Misschien merkt u dat u ondanks uw inzet toch moeilijk in contact komt of blijft met de ander, misschien vragen mensen soms meer van u dan u kan of wilt bieden, misschien heeft u het idee dat uw hulp geen effect heeft of voelt u zich onzeker in wat goed is om te doen.

Incluzio start binnenkort met een nieuw maatjesproject.
Deze cursus is ook bedoeld voor nieuwe vrijwilligers die graag een maatje voor iemand met psychische problemen willen zijn.

‘Psychiatrie in vogelvlucht’ is een korte cursus waarin veelvoorkomende psychische aandoeningen worden toegelicht. Naast een introductie op psychische problemen en psychiatrie zal worden ingegaan op de gevolgen die psychische problemen kunnen hebben op het gedrag.

Het hebben van globale kennis over psychische problemen kan meer begrip brengen voor het gedrag van de ander. In de cursus wordt aandacht besteed aan depressie, angststoornissen, psychose, ASS (autisme), verslavingen en wat zinvol en niet zinvol is in contact

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur en worden in Rheden gegeven
De cursusdata zijn: dinsdag 1 december, dinsdag 8 december en woensdag 16 december van 13.00-16.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor aanmelden of meer informatie:

Voor meer informatie of aanmelding kunt u bellen naar mevr. I Jansen, telefoon: 06-21 22 40 71 of mailen naar [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden