Titus Brandsma gaat duurzame houten waterkoeler gebruiken

Foto:

VELP –  KRNWTR levert bij Titus Brandsma in Velp de eerste duurzame houten waterkoeler voor leidingwater in Nederland. KRNWTR en Titus Brandsma zetten hiermee een nieuwe stap om instellingen te stimuleren hun plastic bronwaterkoelers en -flesjes te vervangen. 

Op vrijdag 19 september a.s. neemt de directie van de school de waterkoeler officieel in gebruik.
Uniek design stimuleert gebruik, aldus het bedrijf KRNWTR uit Amsterdam
“Waterkoelers zijn niet nieuw, maar tot nu toe waren ze steeds van plastic en zagen er vooral zeer functioneel uit. We vinden dat je er als bedrijf of school trots op mag zijn dat je kraanwater aanbiedt. Je stimuleert het drinken van kraanwater ook door het op een stijlvolle manier te schenken.” De waterkoeler is verkrijgbaar in essenhout en eikenhout, als tafel- en staand model.
Liever kraanwater dan bronwater
Titus Brandsma, onderdeel van het Arentheem College, wil als UNESCO-school leerlingen ervan bewust van te maken dat kraanwater lekker, gezond en beter voor het milieu is dan (in plastic verpakt) bronwater.
“We zijn een duurzame en een gezonde school”, aldus directeur Dick Helders. “Leerlingen drinken gelukkig graag water. Maar dat hoeft geen geldverspillend water in flessen te zijn. Kraanwater is ook duurzaam en gezond.” De school is blij met het nieuwe design van de waterkoeler van KRNWTR. “Het straalt aan alle kanten duurzaamheid uit”, zegt Mark Daalderop, de mededirecteur.
5% naar de Plastic Soup Foundation
De houten waterkoeler heeft als doel om mensen bewust te maken van plastic afval. Daarom gaat 5% van de opbrengst ervan naar de Plastic Soup Foundation om het plastic afval in zee te verminderen. 
Bewust van afval op Titus Brandsma
Op Titus Brandsma zijn leerlingen al een jaar met het thema afval bezig. Titus Brandsma heeft zelfs een aantal afvalbakken van de gemeente geadopteerd. Dit doel past goed in waar de school mee bezig is.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen