Dillys en The Black Vogqu winnen PopPrijs Rheden 2013

RHEDEN – Zaterdag 9 november vond in Ons Huis te Rheden de tweede editie plaats van de Popprijs Rheden. Onder begeleiding van GWD Bandcoaching en in samenwerking met Rhedens Dorpsbelang kregen zes bands en vier solisten de gelegenheid hun muzikale kunnen op een echt podium te tonen. Een deskundige jury beoordeelde de muzikanten.

De avond was verdeeld in twee doelgroepen:  ‘10 t/m 16 jaar’ en ‘16 jaar en ouder’. In de jongste doelgroep stonden er diverse artiesten op het podium, zodat het voor de jury best lastig was om tot een winnaar uit te komen. Winnaar werd zangeres Dillys. “Zij heeft een dijk van een stem en moet vooral zo door blijven gaan”, aldus de jury. In de tweede doelgroep ging de eerste prijs naar de band The Black Vogqu. “Goed en strak samenspel”, volgens het jury rapport. 
wh0ugctfis6s7c3vv63ba5txq
Zangeres Dillys
CD en optreden
Zowel zangeres Dillys als de band The Black Vogqu mogen een CD op nemen in de studio van Joops` Attic te Velp, één van de sponsoren. Naast het opnemen van een CD heeft Ons Huis In Rheden de winnaars uitgenodigd om volgend jaar een optreden te verzorgen. Ook de winnaar uit de solo doelgroep, de 12-jarige gitarist Filip, kreeg deze uitnodiging. Hij toonde tijdens het optreden veel lef en stond zelfverzekerd op het podium. 
z6j6ovq41ddd1b4t78kz16wvn
Drummer Paul
Op naar editie drie
Gerrit Dorland van GWD Bandcoaching kijkt tevreden terug op de tweede editie van PopPrijs Rheden. “Mooie en leuke optredens van muzikale talenten en veel belangstelling maakte deze editie tot een succes”, aldus Dorland die en passant iedereen bedankt die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt om dit te doen slagen: Rhedens Dorps Belang, Gemeente Rheden, Zalen Centrum Ons Huis, sponsoren en de vrijwilligers. “Op naar 2014!”.
a38sjksl3wpmmexzvwe4qcr8m
Veel publieke belangstelling
Bijzonder
PopPrijs Rheden werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Vroeger heette het “de Grote Prijs van Rheden”, dat is destijds gestopt. Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang en GWD Bandcoaching hebben het nieuw leven ingeblazen, met steun van onder meer de gemeente Rheden. Bijzonder van de optredende muzikanten is dat sommigen tot enkele maanden geleden nog geen muziekinstrument bespeelden. Al spelend hebben ze geleerd een instrument te spelen, in een band te spelen en zelfs er bij te zingen.   
PopPrijs 2013 werd afgesloten met een afterparty met DJ Casper.
Foto header: Gitarist Filip. Klik op deze foto voor een impressie van PopPrijs 2013 (voor de pauze). Foto’s: Theo Jansen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
e6jxgrhk0sh0gj3s2x2d3f970
Optredende artiesten 10-16 jaar
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen