Financiering rond voor Zonneveld De Bocht in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Net voor de kerst werd het mogelijk om vanaf 250 euro mede-eigenaar te worden van Zonneveld De Bocht in Dieren. Medio januari waren ruim 1000 participaties via de Cooperatie Rijn en IJssel uitgegeven.

Met deze stand is het zeker dat het zonneveld binnenkort een feit wordt. Via de gemeente Rheden is 650.000 euro beschikbaar gekomen van de Bank Nederlandse Gemeenten. Samen met de inwonersbijdragen betekent het dat de financiering rond is.

Het Zonneveld wordt aangelegd op het voormalige bedrijventerrein ‘Du Commerce’ aan de Spankerense weg/ Ambachtstraat. Van de zijde van omwonenden zijn geen bezwaren naar voren gekomen, sterker, men heeft in gesprekken aangegeven neutraal of blij te zijn met het gebruik van het terrein voor opwek van zonne-energie.

Het zo snel volstromen van de inwonersbijdrage heeft de initiatiefnemers blij verrast. Het is de eerste keer dat zij een dergelijk project ontwikkelden; Anne Jansen en Joke Hofstee van Dieren zuid-klimaat actief: “het succes van De Bocht maakt het mogelijk meer te ondernemen in Dieren en omgeving”. We hebben andere plekken en projecten op het oog. Ook zijn ze tevreden met de samenwerking met ambtelijk- en politiek Rheden, veel knelpunten zijn deskundig en soepel opgelost.

Het eigendom van De Bocht is in handen van de Cooperatie Rijn en IJssel. De inwoners die ingelegd hebben zijn lid geworden van de Cooperatie en zijn mede eigenaar.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen