Inwonersinitiatief “Speelplaats het Gruttoplein” heeft minder donaties door corona

Foto: Merel Zuiderwijk

VELP – Alle bewoners van de gemeente Rheden hebben in de afgelopen dagen een waardecheque van €7.50 door de brievenbus gekregen om uit te geven aan “Ik buurt mee”-initiatieven.

Dit is een platform voor inwonersinitiatieven, de waardecheque is een middel om deze initiatieven te kunnen financieren. Er zijn verschillende initiatieven en elk huishouden kan zelf beslissen waar hun cheque aan uitgegeven wordt. Kijk voor meer informatie op: https://www.ikbuurtmee.nl/

De speelplaats op het Gruttoplein

Een van de eerder benoemde inwonersinitiatieven is de speelplaats op het Gruttoplein in Velp. Het plan voor de speelplaats is ruim een jaar geleden opgezet omdat de bewoners merkten dat er veel kinderen in de buurt kwamen wonen. “We wilden een speelplaats waar onze kinderen in konden spelen”, vertelt initiatiefnemer Pauline Luteijn. De speeltuin is gemaakt van natuurlijk materiaal zoals stenen en boomstammen. Momenteel zijn de buurtbewoners bezig met de derde fase van bouwen, hierin willen ze zorgen voor een AED (een apparaat voor de ondersteuning van reanimatie) en het uitbreiden van onder andere de eerder geplaatste waterpomp.

Vertraging door het coronavirus

Volgens de planning zou de speelplaats na de laatste donaties klaar moeten zijn, maar waarschijnlijk laten de laatste lootjes nog even op zich wachten. Door het coronavirus hebben de initiatiefnemers besloten om niet langs de deuren te gaan voor het inzamelen van waardecheques. “Bij de Coop hebben we een door de kinderen versierd kastje staan waar mensen hun waardecheque in kunnen leveren”, zegt Luteijn. Ondanks het kastje en de inzamelplek in hun eigen straat hebben ze minder donaties dan bij eerdere inzamelacties. Desondanks kan het tot nu toe opgehaalde bedrag nog oplopen, de waardecheques zijn nog inwisselbaar tot 9 mei 2021. Pauline hoopt op meer donaties, maar geeft wel aan dat het geen ramp is als ze de speelplaats later pas kunnen uitbreiden. In het najaar van 2021 volgt een tweede ronde aan waardecheques.

Hoe werkt het

Als je wil doneren voor een inwonerinitiatief kan dit via de site van “Ik buurt mee!”, elk huishouden kan met de cheque een keer geld geven. Veel initiatieven hebben op de site een precieze beschrijving staan van waar het geld naartoe gaat en hoeveel er nog nodig is om het initiatief te bekostigen. Bij sommige initiatieven kan je ook donatie-dozen vinden zoals bijvoorbeeld het kastje in de Coop voor de speelplaats op het Gruttoplein.

Door Merel Zuiderwijk.

Merel Zuiderwijk

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen