Workshops Gregoriaans in de Walburgiskerk, Maria-antifonen

Foto:

ARNHEM – In een serie van 4 workshops wordt er vanaf 25 september op de donderdagavonden in de Walburgiskerk te Arnhem een aantal Maria-antifonen ingestudeerd. 

Deze serie van vier workshops is vooral praktisch gericht: we gaan een aantal Maria-antifonen instuderen, zoals die worden gezongen aan het einde van de completen of het laatste gebedsuur: Alma Redemptoris Mater, Ave Regina Caelorum, Regina Caeli en, misschien het meest bekend: Salve Regina. 

Dit alles in de eenstemmige Gregoriaanse traditie. Daarnaast is er aandacht voor stem, ademhaling, notatie en uitleg van de neumen (= tekens ter aanduiding van de melodielijn uit de tijd vóór onze huidige notenbalk) volgens de handschriften van Sankt Gallen. 
In principe werken we in deze workshop naar een viering, waarin die Maria-antifonen worden gezongen (tijdens het Meditatief Uur van 19 oktober 10:00 uur in de Walburgis).
Erlo van Druten geeft leiding aan een aantal (liturgische) koren en is ook cantor, repetitor en assistent-dirigent van de Interparochiële Schola Cantorum Arnhem e.o.
Data: Donderdag 25 september, 2, 9 en 16 oktober
Tijd: 14.00 -16.00 uur
Plaatst: Walburgiskerk
Kosten €60,- (€ 45)
Opgave via www.stadspastoraatarnhem.nl of  [email protected]
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen