Basisschool de Kameleon bezocht landgoed Larenstein Velp

Foto: Van Hall Larenstein

VELP – Een natuurbelevingsprogramma voor kinderen uit Velp was een hoogtepunt van de dag voor de kinderen van groep 7 en 8 van de Kameleon.

Studenten nodigden basisschoolkinderen van De Kameleon uit om op het Landgoed van de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp om de natuur in te gaan.

Deze dagactiviteit maakt onderdeel uit van het lesprogramma van de studenten van de specialisatie Mens en Natuur. Studenten specialiseren zich binnen dit majorprogramma om de mens te verbinden met de natuur. Literatuur wijst erop dat kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking moeten komen met de natuur om die te leren te waarderen.

Daarom werd er 15 april 2021 rond lunchtijd een wandeling gemaakt op het landgoed met vier leuke activiteiten die in het thema stonden van bomen. Zo werd er boomtikkertje, boommeten, tegenstellingenspel en jeu de boules met boomschrijven met groep 7 en 8 gedaan.

De activiteiten werden enthousiast opgepakt door de bovenbouwleerlingen. Vorig jaar ging het vanwege de coronapandemie niet door. Dit jaar kon het wel doorgang vinden en was het voor zowel student als scholier een aangename dag om de coronaperikelen even buiten het landgoed te laten. De studenten keken ernaar uit om hun studentenkamer te verlaten en hun laptopscherm in te ruilen voor een dag met kinderen in de natuur.

‘’Het was een aangenaam genoegen om weer op het landgoed rond te struinen en de kinderen plezier te zien hebben. Daar doe je het uiteindelijk ook voor.’’ aldus student Luuk Koop. In de ochtend leek regen roet in het eten te gooien, maar in de middag kwam gelukkig de zon door. De scholieren verlieten tevreden het landgoed en ook de aspirant-boswachters hadden genoten van de activiteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen