NIO netwerkwandeling: blij worden van vrijwilligerswerk

Foto: Netwerk Informele Ondersteuning

RHEDEN/ROZENDAAL – Het NIO (Netwerk Informele Ondersteuning) zet voor donderdagmiddag 10 juni een netwerkwandeling uit voor vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden die ondersteuning bieden vanuit zorg- en welzijnsorganisaties of -buurtinitiatieven.

De deelnemers gaan met elkaar het volgende gespreksonderwerp aan: ‘hoe word je weer blij van vrijwilligerswerk en wat heb je als vrijwilliger daar voor nodig’.

De netwerkwandeling start om 15:00 uur vanaf het Meester B. van Leeuwenplein in Rheden. De tocht duurt circa 45 minuten tot hooguit één uur. Om nog steeds de 1,50 meter onderlinge afstand in acht te nemen wordt bij een grote opkomst een extra route uitgezet. De vrijwilligers kunnen na afloop nog even gezellig napraten en netwerken, partycentrum Ons Huis verzorgt immers na afloop de welbekende hapjes en drankjes.

Het vrijwilligerswerk is het afgelopen jaar heel anders verlopen dan de meeste vrijwilligers gewend waren. Sommige organisaties moesten noodgedwongen activiteiten annuleren of op een geheel andere wijze het organiseren. Het gaat het er op lijken dat het vrijwilligerswerk na de zomer opnieuw als vanouds kan doorstarten.

De kerngroep van het NIO is benieuwd hoe vrijwilligers denken over deze herstart. Hoe gemotiveerd zijn vrijwilligers? Zijn er opfriscursussen nodig? Staan zij te popelen of blijven zij enigszins terughoudend? Wellicht besluiten vrijwilligers af te haken omdat ze hun vrijetijd inmiddels anders hebben ingevuld.

Om ook straks over voldoende vrijwilligers te beschikken is het belangrijk dat duidelijk wordt wat vrijwilligers nodig hebben om met plezier zich in te zetten voor een ander. De kerngroep luistert tijdens de wandeling graag mee naar de gedachtes van de deelnemers en gaat actief met de opgehaalde informatie aan de slag.

Aanmelden

Graag van tevoren aanmelden, het liefst voor 8 juni 2021. Aanmelden kan via het secretariaat: mail: [email protected] of tel.nr.: 06 363 24 778. Bij erg slecht weer schuift de netwerkwandeling een weekje op.

Netwerk Informele Ondersteuning

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen