Mobiele Anjeractie gaat weer van start

Foto: Mobiele Anjeractie - Isseltaler Musikanten

REGIO – Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds.

De Isseltaler Musikanten uit Rheden doen ook mee. Alles wat zij ophalen, krijgen ze via het Cultuurfonds weer terug. Dat kunnen ze erg goed gebruiken! Het is helemaal anoniem en veilig. De Isseltaler Musikanten danken u alvast voor uw steun!

Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Juist nu er licht is aan het eind van de coronatunnel is extra ondersteuning om de cultuur weer te laten terugkeren op de podia van groot belang. Van 28 mei tot en met 5 juni doen de Isseltaler Musikanten mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media.

De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. De Isseltaler Musikanten voeren actie om zo snel als mogelijk weer mooie blaasmuziekevenementen te kunnen organiseren, die de cultuurliefhebbers in coronatijd hebben moeten missen.

Mobiele Anjeractie - Isseltaler Musikanten

Hoe veilig is de mobiele Anjeractie?

Veiligheid staat voorop bij het Cultuurfonds. Zij werkt daarom samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiel collecteren. De Hartstichting, het Nederlandse Rode Kruis, Jantje Beton en het KwF gebruiken dezelfde techniek. Daarnaast zijn de mobiel bankieren-apps ook goed beveiligd.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Over de Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten hopen in 2022 hun 45-jarig jubileum te kunnen vieren. In 1977 is het orkest samengesteld uit muzikanten afkomstig van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel, het is een regionaal orkest dat onder professionele leiding staat van Cyrille van Poucke. De thuishaven van het orkest is de gemeente Rheden. Meer over de Isseltaler Musikanten op hun website en hun Facebooksite.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen