Rijnstate versoepelt vanaf 26 juni bezoekregeling en dragen van mondneusmaskers

Foto: Rijnstate Arnhem

REGIO – Vanaf zaterdag 26 juni gelden er aangepaste maatregelen in het ziekenhuis door de landelijke versoepelingen. Elke patiënt mag dan maximaal 2 bezoekers per dag ontvangen (maximaal 1 tegelijk) en het dragen van een mondneusmasker is alleen verplicht als er geen 1,5 meter afstand mogelijk is.

Bezoek is dagelijks welkom tussen 14.00 en 20.00 uur.

Wat houden de versoepelingen in?

Vanaf 26 juni a.s. mogen er per patiënt 2 bezoekers per dag op bezoek komen (dit was eerst 1 bezoeker per dag). Deze 2 personen mogen niet tegelijkertijd op bezoek komen. Kinderen onder de 13 jaar zijn uitgezonderd. De bezoektijden zijn weer verruimd.

Dragen mondneusmasker

Vanaf 26 juni is het dragen van een mondneusmasker niet meer verplicht als bezoekers en patiënten 1,5 meter afstand kunnen houden. Kunt u geen 1,5 meter afstand houden, dan is een mondneusmasker nog wel verplicht. De zorgprofessionals van Rijnstate blijven wel maskers dragen.

De basisregels blijven van kracht

Het is belangrijk de landelijke basisregels te blijven volgen:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Schud geen handen
  • Was en Ontsmet regelmatig uw handen
  • Hoest en nies in de elleboog
  • Kom niet naar het ziekenhuis als bij klachten heeft die passen bij het coronavirus.

Afspraak op de polikliniek?

De betrokken arts bepaalt of het medisch gezien nodig is dat patiënten naar het ziekenhuis komen of dat de afspraak telefonisch kan. Bij bezoek aan de polikliniek mag maximaal 1 begeleider mee naar de afspraak. Dit geldt ook bij bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Via het patiëntenportaal Mijn Rijnstate ontvangen patiënten nog steeds 24 uur voor de afspraak een online vragenlijst.

Voor actuele informatie kunt u ook kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen