Ludiek afscheid van zwembad Dumpel met petflesseninzameldag 

Foto: PFC Rheden

VELP – PFC Rheden neemt op 17 juli ludiek afscheid van zwembad Dumpel met petflesseninzameldag. Alle inwoners van Velp en wijde omstreken zijn van harte welkom om ook petflessen te komen  doneren! 

Na de opening van het Biljoenbad in Velp, neemt zwemvereniging PFC Rheden op een ludieke manier definitief afscheid van zwembad De Dumpel, het bad waar door de club ruim 40 jaar gezwommen is. 

Het doel:

Het lege zwembassin van De Dumpel met zoveel mogelijk petflessen vullen. Behoorlijk ambitieus, want er passen er 200.000 in. Dát aantal is dan ook niet haalbaar, maar met behulp van vele vrijwilligers die al een aantal actiedagen hebben geholpen, hoopt de vereniging rond de 10.000 flessen op te gaan halen. De petflessenactie eindigt op zaterdag 17 juli met de grote finaledag. 

Wethouder Marc Budel komt die ochtend om 10.00 uur de dag officieel openen. Vanaf dat moment  kan iedereen die dat wil tot 15.00 uur langskomen om volledig ‘coronaproof’ hun lege petflessen in  het bassin van De Dumpel komen gooien.  

Dit is gelijk de allerlaatste keer dat het oude zwembad open is voor publiek. Benieuwd naar de  huidige staat van De Dumpel of zin om nog eenmaal een blik te werpen in het bad waar wellicht  tientallen jaren geleden het zwemdiploma behaald is? Neem dan één, of liever nog meerdere  petflessen mee en kom vooral langs! 

De opbrengst komt ten goede aan PFC Rheden en is een mooie steun in de rug bij de opstart van de nieuwe verenigingsactiviteiten in het Biljoenbad. Tevens steunt de vereniging met een gedeelte van  de opbrengst het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland. 

Meer informatie over de actie is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/PFCRheden.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen