Muzikaal weekend in De Steeg

Foto:

DE STEEG – In het weekend van 2 en 3 november a.s. staat in De Steeg muziek centraal. Stichting Behoud religieus erfgoed in De Steeg presenteert in de kerk van De Steeg de start van het najaar programma met optredens van het ROSA Trio en The New Black &White Dance Orchestra.

Onder de titel “Vorstelijk vertoon van de Veluwezoom” begint de zaterdagmiddag met samenspel en een concert van het ROSA-Trio. Dit trio speelt muziek die de overgang vormt van de Renaissance muziek naar de virtuoze barok, maar ook 18e eeuwse klanken. Liederen van Purcell, Morley, Händel, Vivaldi, Pergolesi en vele andere componisten, waarin de ‘liefde’ centraal staat. Het gaat over de liefde zelf, het gemis en het verlangen ernaar, maar ook over ontrouw, bedrog en jaloezie. 
Het ROSA-Trio bestaat uit Alie Hadders (alt-mezzo), Marijke Gerrits (cello) en Wim Brunsveld (klavecimbel). De zaal is open om 16.30 uur. Vooraf en na afloop van het concert kunt u met het bestuur van gedachten wisselen over de herbestemming van kerk en pastorie in De Steeg.
rosa-trio
ROSA-Trio
Op zondagmiddag herleven de jaren twintig van de vorige eeuw onder de titel “Roaring Twenties” Dance en muziek, genieten van muziek onder het genot van een glaasje en een hapje. De Velpse groep “The New Black &White Dance Orchestra” verzorgt in stijl een wervelend programma uit de jaren twintig. Voor muziek en dance uit die jaren blijkt steeds meer belangstelling te gaan ontstaan. Het is een twee uur durend programma.  
Het concert op zaterdag 2 november van 17.00 – 18.00u, zondag 3 november is het concert van 15.30 – 17.30u. Om de onkosten te dekken wordt een gift van minimaal 5 euro per concert gevraagd.
Behoud van uniek pand uit 1928
Het kerkgebouw aan de Hoofdstraat wordt, als het aan de Stichting ligt, een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van de gemeente Rheden. Ook belangstellenden uit de regio zijn van harte welkom. 
Programma
Het bestuur van de Stichting voor behoud van de Steegse kerk organiseert op 23 november de  toneeluitvoering “De twaalf Gezworenen” door toneelgroep “De Warme Does” uit  Doesburg. Tijd: van 19.30- 22.00 uur. Voor de maand december staan ook activiteiten gepland, waaronder een kerstconcert.
Meer informatie: www.kerkopsteeg.nl 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen