Samen Aziatisch eten, samen delen

REGIO – Van 26 oktober t/m 3 november 2013 vindt voor de zevende keer op rij de Fair Trade Week plaats. Een week lang wordt Nederland bewust gemaakt van eerlijke handel. De Wereldwinkel heeft in deze week een actie die verband houdt met het thema.

De aantrekkelijke actie, die start op 26 oktober, staat in het teken van de Aziatische keuken. Een Fair Trade tas in vier kleuren met daarin zes Aziatische kookproducten zoals Pandan rijst, curry kruidenpasta en woksaus . Stuk voor stuk heerlijke producten waarvoor de producenten in Thailand een eerlijke prijs hebben ontvangen.  Omdat de principes van eerlijke handel worden toegepast hebben deze producenten een redelijk bestaan met fatsoenlijke woonruimte, toegang tot gezondheidszorg en de mogelijkheid hun kinderen naar school te sturen. Door de aankoop van deze lekkere tas zetten we niet alleen hier een smakelijk maal op tafel maar kan de producent in Thailand dat ook doen. 
u3kztfc8k1qa51bvhysohlink
Oosterse sfeer in Wereldwinkels regio 
Gedurende de Fair Trade Week is in de Wereldwinkels in de regio niet alleen de tas met het Aziatisch pakket te koop maar staat de winkel ook verder in het teken van de geurige Aziatische keuken. Prachtig met de hand beschilderd serviesgoed, placemats van allerlei materialen, eetstokjes al dan niet versierd met parelmoer, slabestek, snijplanken, onderzetters, vijzels, glaswerk, allemaal praktische hulpmiddelen voor het maken van een lekkere maaltijd. Stuk voor stuk ambachtelijk gemaakt en – wat zeker meetelt  – altijd mooie cadeautjes in alle prijsklassen. Zelf niet zo thuis in de Aziatische keuken? Geen probleem, want in de winkel liggen stapels leuke recepten om gratis mee te nemen. Kortom, redenen genoeg om in die Fair Trade Week een bezoek te brengen aan de Wereldwinkel. 
De Wereldwinkels uit Beekbergen, Brummen, Dieren, Doesburg, Eerbeek, Rheden en Velp brengen vanaf 26 oktober hun winkels in Aziatische sfeer en verkopen de Fair Trade tas voor € 12,95, zolang de voorraad strekt.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
z8euqwqdmfp6v03stj4yz43se
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen