Netwerkbijeenkomst NIO met thema Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Foto: NIO - Netwerk Informele Ondersteuning

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Het NIO (Netwerk Informele Ondersteuning) organiseert een netwerkbijeenkomst op donderdag 30 september in partycentrum Ons Huis te Rheden met het thema Onafhankelijke Cliëntondersteuning.

Om ook vrijwilligers die overdag bezet zijn de gelegenheid te bieden deel te nemen, is deze NIO-netwerkbijeenkomst in de avonduren gepland van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur.

Yvonne Hengst legt vanuit het Koplopersproject gemeente Rheden graag uit wat onafhankelijke cliëntondersteuning betekent en kan betekenen voor inwoners die ergens tegenaan lopen. Er is nog veel onbekendheid over de mogelijkheid om gebruik te maken van deze onafhankelijke ondersteuning. Deze persoon kan met je meelopen, met je meekijken, naast je zitten en met jou meeluisteren en meedenken over wat jou zou kunnen helpen. Yvonne wil graag de vrijwilligers bij het NIO hierover informeren zodat zij op hun beurt dit mee kunnen nemen in hun vrijwilligerswerk.

Yvonne: ‘Deze cliëntondersteuning is een gratis dienstverlening op het gebied van zorg, welzijn, werk, onderwijs en financiën. Veel organisaties zijn onbewust al actief als onafhankelijke cliëntondersteuner. Behalve informatie hierover geven, kom ik ook graag hierover met vrijwilligers in gesprek.’

De NIO netwerkbijeenkomsten zijn bedoeld voor vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden van maatschappelijke organisaties en initiatieven uit de gemeenten Rheden en Rozendaal die op enigerwijze ondersteuning bieden aan mede-inwoners. De avond vindt plaats in partycentrum Ons Huis aan het Mr. B. van Leeuwenplein te Rheden.

Informatie

Zoals de vaste deelnemers gewend zijn, is er behalve het thema altijd ruim de tijd om onder het genot van een drankje en hartig hapje te netwerken. Deelname is gratis. Wel graag van tevoren aanmelden. Dit kan via het NIO mailadres: [email protected] of tel.: 06 363 24 778.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen