Het Vogelplantsoen te Dieren start “Ik buurt mee!” met Herfstmarkt 

DIEREN – Deze week krijgen bewoners van de wijk Dieren Noord (‘het Vogelplantsoen’) een uitnodiging in de bus om te komen buurten op de Herfstmarkt. Deze markt vindt plaats op vrijdag 8 november a.s. van 17.00 tot 19.30 uur bij basisschool De Wensvogel aan de Geitenbergweg 3 in Dieren. 

Mevrouw Magda Rook (raadslid en wijkbewoner) opent samen met de leerlingen Zeynep en Dylan, van basisschool De Wensvogel, om 17.00 uur de markt. 
Verbetering in de buurt
De markt is georganiseerd door en voor bewoners met als doel wensen en ideeën te verzamelen voor verbeteringen in de buurt. Op een gezellige manier kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten onder het genot van o.a. een kopje soep met brood. 
Wie zijn er allemaal actief?
Daarnaast kunnen wijkbewoners kennismaken met de mensen die (professioneel) actief zijn in hun buurt. Zoals de wijkagent, de buurtcoach en de ouderenwerker van Stichting Viva, de jongerenwerker van RADAR, vertegenwoordigers van het Servicepunt Dieren met Buren voor Buren, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de werkgroep Geitenbergweg en de medewerkers van buurtbeheer van de gemeente Rheden. Verder is er een dansoptreden, een herfsttentoonstelling, krat klimmen, kunnen kinderen geschminkt worden, prijsuitreiking van de mooiste collegae ‘Mijn ideale buurt’ etc. 
Enquête, ambassadeurs en portiek-/pleingesprekken
Bij de uitnodiging voor de herfstmarkt ontvingen bewoners een enquête over hun buurt. Bewoners worden uitgenodigd deze enquête in te vullen en in te leveren op de herfstmarkt. 
Op de uitnodiging staat het team van enthousiaste ambassadeurs die zich actief willen inzetten voor hun woonomgeving. Deze ambassadeurs gaan de komende weken met buurtbewoners in gesprek, dit kan zijn in een portiek van een flat of op het schoolplein. 
De portiekgesprekken vinden plaats op: 
  • maandagavond 4 november 17.00 – 18.00 uur Mezenlaan 109 t/m 141
  • maandagavond 4 november 18.00 – 19.00 uur Vinkenlaan 1 t/m 23
  • woensdagavond 6 november 17.00 – 18.00 uur Vogelplantsoen 2 t/m 24
  • woensdagavond 6 november 18.00 – 19.00 uur Vogelplantsoen 58 t/m 80
  • woensdagmorgen 6 november 9.30 – 11.00 uur Vogelplantsoen 220 – 270
De pleingesprekken bij basisschool De Wensvogel aan de Geitenbergweg 3 vinden plaats op:
  • maandag 4 november vanaf 13.45 uur
  • woensdag 6 november vanaf 8.15 uur
  • donderdag 7 november vanaf 13.45 uur
Ik buurt mee!
Ik buurt mee! staat voor het samen werken aan een sociale, prettige, veilige en mooie buurt. Het is een werkwijze waar gekeken wordt welke verbeteringen in de buurt gewenst zijn. Om de ideeën en wensen te verzamelen komt het buurtteam naar de bewoners. En dan gaat het niet alleen over de woonomgeving maar ook over het buurtgevoel. Het met elkaar in contact zijn én blijven dat is Ik buurt mee!
Start
Vorig jaar is Ik buurt mee! van start gegaan in de wijk Rheden-Midden en afgelopen voorjaar in Dieren Stenfert en Velp Zuid. Dit najaar wordt Ik buurt mee! geïntroduceerd in de wijken Dieren Noordoost, Dieren Noord, Velp Zuidoost, Velp Noordoost, Rheden Noord en Rheden Zuid.

Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl of volg op twitter @ikbuurtmee
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
ik-buurt-mee-herfstmarkt
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen