(Groot)Ouders vertellen over hun werk op school

Foto: Daniëlle van Asperen

RHEDEN – Afgelopen week zijn scholen druk bezig geweest met het thema ‘Worden wat je wil’ in de kinderboekenweek. Op de scholen werden papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere familieleden uitgenodigd om te komen vertellen over hun werk!

Hoe leuk is het om kennis te maken met beroepen door de enthousiaste verhalen van iedereen. Van bakker tot brandweer, van tandartsassistent tot verpleegkundige.

Deze week kwamen JD Security Systems B.V. en politie Rheden op de Rheder Enk in Rheden vertellen over hun samenwerking. Samen met de kinderen werden beelden bekekem van inbrekers bij grote bedrijven en werd aandacht besteedt aan hoeveel verschillende manieren er zijn om panden/ huizen te beveiligen, bijvoorbeeld door middel van alarmsystemen, camera’s en brandveiligheid.

Kinderen zaten aandachtig te luisteren en hadden vele vragen: “Hoe lang gaat een batterij mee”, “Hoeveel camera’s werkelijk kunnen zien” en “Wat doet de politie met de beelden”?

(Tekst gaat verder onder de foto)

Plots zagen de kinderen beelden van de camera’s die wel héél bekend voor kwamen. Hé dat is onze school! Jelle van Asperen had naast het schoolplein een mobiele cameramast geplaatst waardoor de kinderen live beelden van het schoolplein konden bekijken. Wat een geweldig enthousiasme bij de kinderen om bekende beelden te bekijken. Maar wat is dat nou?! Daar loopt iemand in het zwart met bivakmuts op en hij loopt naar onze deur… De kinderen, wijzend naar het beeld en kijkend met grote ogen, riepen luid: EEN INBREKER!!! De juf ging snel de politie bellen en met z’n allen gingen we buiten polshoogte nemen. Wat een spanning! De politie was snel ter plaatste en de inbreker werd in de boeien geslagen.

De kinderen waren door het dolle heen, wat een geweldig tafereel op dinsdagmiddag op het schoolplein. Politie springend over het hek, boef in de boeien en als afsluiter voor iedere leerling een mooie button van JD Security Systems B.V.!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen