Terugkommiddag Korfbalvereniging Diderna goed bezocht

DIEREN – In de gymzaal van de Tender werd op dinsdagmiddag 15 oktober 2013 een activiteit georganiseerd op het gebied van korfbal. Dit was speciaal voor  kinderen die  eerder die maand waren geweest bij het , door de Dierense korfbalvereniging Diderna  georganiseerde, schoolkorfbal toernooi. Zij hadden een “terugkommiddag”.

Ongeveer 20 kinderen, in de leeftijd van 5 tot 11 jaar, waren afgekomen op deze herfstvakantie-activiteit. Het was voor het eerst dat de vereniging deze middag organiseerde in opvolging van het toernooi  dat nu al 10 keer is gehouden. Doel van deze middag was om de kinderen die bij het genoemde toernooi  interesse in de sport hadden getoond eens verder kennis te laten maken met de vereniging, en wat er allemaal komt kijken om korfbal te kunnen spelen.
bo3zvuw8c0bm716366hhfx0aq
Trainen in spelvorm
Trainen in spelvorm
De eerste helft van deze middag bestond uit het in groepjes doen van allerlei onderdelen in spelvorm, zoals het op de juiste manier leren gooien van de bal zowel recht vooruit als ook omhoog in de korf  en  in een ruimte in het schuin staande wandrek of, snelheid maken op korte afstand tussen twee gemarkeerde plaatsen en daar je ding doen, het heel dicht bij je tegenstander zien te blijven door elkaars ballon kapot te proberen te krijgen. Deze spelletjes werden  begeleid door een bestuurslid, een paar tieners en een tweetal moeders. Voordat er werd begonnen met de spelletjes was er uitgebreide instructie en werden groepjes samengesteld.
bj9j3l8w4yxcfdnlotw7iry6t
Talentjes Julia en Joost
Een echte wedstrijd
Na de pauze met limonade en een appel, en voor de ouders en begeleiders koffie, werden er heuse wedstrijden gespeeld met daarbij een echte scheidsrechter. Er werd zeer fanatiek gespeeld, en de jongste deelnemers – beiden 5 a 6 jaar jaar oud- Julia en Joost blonken uit door hun inzet. Joost wist zelfs tegenover de grotere kinderen staande te blijven en te scoren! Met beiden heeft de korfbal familie nieuw talent in huis.
Klik HIER voor een fotoreportage van deze terugkommiddag.
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
q2kezl28sfjgaqsxs54boem9y
y1c7yy6elebnydybvo72f4wwh
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen