Bijeenkomst Veilig Verkeer en Parkeren in Oud Velp-Zuid.

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het burennetwerk Velp-Zuid wil in haar bijeenkomst van donderdagavond 18 november 2021 uitgebreid ingaan op het thema Veilig Verkeer en Parkeren in Oud Velp-Zuid. Samen met de Buurtcontactpersonen en sociale partners van de gemeente Rheden, de wethouder, Vivare, de dorpscoaches van Incluzio, Handhaving, Huurdersvereniging Rheden en de Politie.

En vooral ook met jullie als betrokken wijkbewoners!

De avond start die avond om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in de ruimte van het Trefpunt van de Voorthuijsenschool (Schoolstraat 12, Velp). Deze avond zal onder leiding staan van Tjwan Oei, één van de buurtcontactpersonen in Velp.

Waarom dit thema?

Oud Velp Zuid is een tuinwijk gebouwd vanaf ongeveer 1920 en vooral bestemd voor de arbeiders. In die tijd woonden de mensen nog vrij dicht bij de fabrieken en werkplaatsen, en de enigen die de weg gebruikten waren fietsers en bv. de schillenboer, de kolenman of de lompenboer met hun paard en wagen. “Inmiddels zijn we zo’n 100 jaar verder en beschikt een gemiddeld gezin over 2 auto’s en dito meer fietsen en scooters, die als het even kan voor de huisdeur moeten kunnen staan. Zijn we ook bezig met renovatie en verduurzaming van woningen in Velp-Zuid, inmiddels een kracht- en prachtwijk, waarbij discussie ontstaat over hoe we eventueel wegen verleggen en waarom. De verkeersdruk is enorm toegenomen, en om dat in goede banen te leiden is er aandacht en overleg voor nodig met elkaar. Het is vrij eenvoudig om in de “moppermodus” alles en iedereen de schuld te geven, het is juist de kunst om constructief met elkaar te gaan kijken en overleggen hoe we samen anders en beter er mee kunnen omgaan. Hoe we ook preventief kunnen werken om verkeersproblemen en ongelukken te voorkomen.” Aldus een woordvoerder van het Buurtcontactpersonen Netwerk.

Het is deze keer een open avond, dus ook geïnteresseerde buurtbewoners zijn van harte welkom. Wel is het vriendelijke verzoek om vooraf door te geven (liefst per e-mail) met hoeveel personen je komt in verband met de planning van de beschikbare ruimte. ([email protected]Ook stelt de organisatie het op prijs om liefst vooraf door te krijgen welke knelpunten omtrent Verkeer en Parkeren jij besproken wilt hebben op die avond. Een mailtje naar het mailadres volstaat, liefst met een recente foto van de situatie. “Op deze manier kunnen we zo volledig mogelijk zijn op de avond van 18 november 2021”.

De organisatie hoopt op een mooie opkomst en een geslaagde bijeenkomst, waarbij de deelnemers elkaar vooral mogen ontmoeten en samenwerken.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen