Sinterklaasintocht in dorp Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl, Wouter Rijnbende

RHEDEN – Na Sinterklaas vorig jaar gemist te hebben kan de organisatie (zoals het er nu voor staat) weer een intocht organiseren. Zij zijn dit keer extra verheugd, omdat ze de Sint zoals vanouds mogen verwelkomen in de haven van de Meteoor in Rheden.

Op zaterdag 13 november rond 11.45 uur is het verzamelen voor ‘Ons Huis’ op het Meester B. van Leeuwenplein om vervolgens gezamenlijk tegen 12.00 uur te vertrekken met de Wegwijspieten naar de haven van de Meteoor. Dit jaar weer onder begeleiding van de, speciaal voor de intocht samengestelde gelegenheidsband, bestaande uit muzikanten van het Rhedense Fanfare Corps en de March & Showband Rheden.

De stoet vertrekt vanaf het Meester B. van Leeuwenplein via de Schoolstraat, Groenestraat, Veerweg naar de Apollostraat en gaat daarna links de Dorpsstraat in om zo aan te komen bij de haven (van de Meteoor) aan de Schaarweg waar vervolgens de Sint met zijn Pieten rond 12.30 uur met de boot zal binnen varen.

Nadat Sinterklaas de kinderen begroet heeft, stapt hij in zijn voertuig om in optocht via de Apollostraat, Dorpsstraat en Groenestraat aan te komen voor Partycentrum ‘Ons Huis’. Daar zal hij feestelijk worden onthaald en officieel welkom worden geheten door de burgemeester en/of wethouder?? en Robert Vermeer, voorzitter Rhedens Dorpsbelang.

De Sint zal de tijd nemen voor een kort praatje en het maken van een foto of het in ontvangst nemen van tekeningen en/of verlanglijstjes.

De Sinterklaasintocht Rheden wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van; de Sint Nicolaas Organisatie Rheden (SNOR), de verkeersregelaars Rheden, Rhedens Dorpsbelang, alsmede Partycentrum Ons Huis, Dorpshuis Rheden, Rhedens Maal, de Coop in Rheden, WSV De Engel, De Meteoor, het Rhedense Fanfare Corps, de March & Showband, de ondernemers van Centrum Rheden (BIZ Rheden) en de bestuurders van de voertuigen o.a. de heer J. Zantinge.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen