Prinsenwisseling bij Carnavalsvereniging de Blaospiepkes

Prins Mark page Paris en Prinses Sandra
Prins Mark page Paris en Prinses Sandra
Foto: de Blaospiepkes

VELP – Op zaterdagmiddag  27 november heeft Carnavalsvereniging de Blaospiepkes te Velp met in achtneming van de coronaregels de prinsenverkiezing gehouden in besloten kring.

De aftredende Prins Johan de eerste en Prinses Diana met Page Ina zijn nu officieel van hun taken ontdaan. Zij hebben de vereniging prima vertegenwoordigd vol overgave en enthousiasme. Verkleed als pinguïns hebben zij het rijk der carnavalisten verlaten.

De nieuwe Prins werd gemaskerd onthaald, gevolgd door page Paris en Prinses Sandra. Na de ontmaskering bleek het Prins Mark de eerste te zijn.

Mark Jordens is sinds 2004 al lid van de Blaospiepkes. In zijn jeugdjaren is hij begonnen als hofnar van de vereniging.  Daarna heeft hij opgetreden als dansjonker en is enkele jaren later als raadslid toegetreden tot de raad van elf. Daarnaast vervult hij de taak als ceremoniemeester en zit in het bestuur als tweede penningmeester.

Nu Prins van Carnavalsvereniging de Blaospiepkes, heerser van deze gezellige vereniging. Zo nu en dan brengt hij een lied van Elvis Presley ten gehore, want dat is zijn passie en hij heeft een fantastische stem. Hij zal nog weleens “de zingende Prins“ genoemd worden. Zijn gage is niet hoog, hij verwacht namelijk dat alle carnavalisten swingend uit hun dak gaan en van carnaval een geweldig feest gaan maken.

Vanwege de bijzondere tijden is het helaas niet mogelijk om carnaval te vieren zoals gebruikelijk. Maar laten we hopen dat na vorig jaar waarop het carnaval niet door kon gaan er dit jaar weer beetje carnaval gevierd kan worden, al zal dit waarschijnlijk in aangepaste vorm zijn. Prins Mark, Prinses Sandra en Page Paris zijn er in ieder geval klaar voor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen