Toch nog kerstmuziek in Ellecom

ELLECOM – Al bijna zo lang mensen zich kunnen herinneren, lopen muzikanten van Excelsior samen met inwoners de eerste kerstochtend in het donker door Ellecom om op elke straathoek kerstliederen te spelen en te zingen.

Traditie in Ellecom

Verhalen over ernstige vrieskou, bevroren instrumenten en tenen, drijfnatte kleren, applaus en woedend dichtgesmeten ramen, het plezier, de roddels, iedereen die ooit meeliep, kent ze.

Groot was de ontzetting toen vorig jaar kerst Corona roet in het eten gooide en de kerstochtend muziek wandeling voor het eerst sinds 1946 niet kon doorgaan. Ook dit jaar moest Excelsior besluiten geen kerstmuziek te maken in de vroege ochtend op eerste kerstdag.

Enkele Ellecommers, bedachten samen met de voorzitter van Excelsior, een alternatief. Zij huurden een klein draaiorgel bij de gebr. Van Eijk in Terwolde en zorgden vanaf 07.00 uur alsnog voor prachtige en stemmige kerstmuziek in de Ellecomse straten. Ellecommers werden als vanouds gewekt met traditionele kerstliederen. Sommigen zwaaiden en applaudisseerden, anderen draaiden zich nog eens rustig om.

Volgend jaar hoopt iedereen weer op een kerstaubade, samen met de muzikanten van Excelsior.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen