Expositie: ‘Verhalen’ door Nieuwe Ruimte Velp

Foto: Nieuwe Ruimte Velp

VELP – ‘Verhalen’ is de titel van de nieuwe tentoonstelling die Nieuwe Ruimte (NR), het podium voor beeldende kunst in de gemeente Rheden, presenteert van 30 januari t/m. 27 februari.

In haar locatie aan de Oranjestraat 36a in Velp exposeert ‘de kunstenaar van de maand’ Natalie Kuypers met 3 collega’s; Ida van Berkum, Saskia Daniëls en Riet Lieferink.

Vier verhalenvertellers, die elk op hun eigen manier, met animaties, piepkleine decors met kleifiguren, tekeningen en collages, illustraties maken, al of niet in opdracht.

In het werk van Natalie Kuypers is tekst vaak het uitgangspunt. Altijd op zoek naar beelden die ook op zichzelf kunnen staan, maakt zij ingetogen, soms grappige en verstilde illustraties.

Inspiratie vindt zij in het alledaagse, onhandige en kwetsbare gedrag van mensen; hoe ze wachten op de bus of sjouwen met een tas. Dat probeert zij te verbeelden.

Na jaren van illustreren is Ida van Berkum (weer) gaan schilderen. Zij maakt kleine abstracte schilderijtjes en zgn. ‘dierenwerk’, piepkleine schilderijtjes, collages, doosjes en kastjes met dieren.

Schilderen is voor haar hard werken met ‘mislukdagen’ maar ook met momenten van geluk als er tevredenheid is over wat op het doek staat. Het ‘dierenwerk’ is meer spelen en vooral een hoop plezier met veel humor.

De illustraties van Saskia Daniëls zijn door de eenvoudige directe vormen en vrolijke kleuren aantrekkelijk voor kinderen én volwassenen. Zij haalt inspiratie uit oude kinderboeken. Voor haar animaties bedenkt ze kleine persoonlijke verhalen.

Riet Lieferink tekent met Oost Indische inkt. Haar onderwerpen zijn een mix van abstractie en realisme en gaan over herinneringen en het landschap. De laatste jaren staat vooral het landschap centraal, de vormen daarvan, het licht en de sfeer. Het werk van de Engelse schilder William Turner gaf daarvoor de beslissende zet.

De officiële opening staat gepland voor 6 februari om 14 uur in het kerkje aan de Dr. Fabiusstraat 12 in Velp. De expositie is elke zondag te bezoeken van 12 tot 17 uur. Gratis entree.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen