Na 15 jaar Velp vertrekt Praktijk Zij aan Zij naar Arnhem!

Foto: Zij aan Zij

VELP/ARNHEM – Praktijk Zij aan Zij is een praktijk voor jeugdhulp aan kinderen jongeren én hun ouders. Er wordt naast behandeling en onderzoek ook opvoedingsondersteuning geboden.

Vraagstukken die bij Praktijk Zij aan Zij terecht komen zijn onder andere vragen rondom emotie regulatie, trauma, omgaan met grenzen, samenwerking binnen gezinnen, gedragsproblemen, leerproblemen zoals dyslexie.

De zorg wordt sinds 2007 al geboden vanaf de praktijklocatie aan de Emmastraat nummer 18 a te Velp. In het karakteristieke pastorie gebouw naast de Onze Lieve Vrouwe Parochie werken orthopedagogen psychologen en andere gedragstherapeuten al 15 jaar om gezinnen te ondersteunen in gedrag of opvoeding.

Geen klanten meer uit gemeente Rheden

Inmiddels is de praktijk uit haar jasje gegroeid en past de huidige locatie niet meer bij de wensen die de ondersteuners hebben. De diversiteit aan disciplines en verscheidenheid aan behandelvormen zorgt ervoor dat meer ruimte en een up-to-date praktijkruimte nodig is. Daarnaast is er in Velp geen mogelijkheid meer om de zorg te leveren aan klanten waar Praktijk Zij aan Zij voor staat. Voor jeugdhulp is de gemeente Rheden een andere koers ingeslagen.

Samenwerking

Om deze redenen is er een nieuwe locatie is gezocht in de gemeente Arnhem, waar al tenminste 7 jaar een sterke samenwerking mee is opgebouwd. Per 1 maart zal de praktijk gevestigd zijn aan de IJsselburcht 4 (wijk Presikhaaf/Elsweide), op steenworp afstand van Velp. De professionele hulp wordt voortgezet doordat zij transparant werken en dat doen wat nodig is samen met het wijkteam, praktijkondersteuner huisarts of andere zorgprofessionals. Hierin is de samenwerking met huisartsen, scholen, jeugdartsen andere zorgverleners zoals logopedisten, fysiotherapeuten en o.a. diëtisten een belangrijk samenspel. Consultaties en meedenken met diverse zorgvragen is iets wat veel wordt opgepakt door medewerkers van de praktijk. Het Zij-aan-Zij werken, meedenken en adviseren is verankerd in het dna van de praktijk. Consultatie kan worden aangevraagd door wijkteams, (jeugd)artsen en overige zorgverleners.

Opening

Kennismaken met de nieuwe praktijklocatie voor collega’s waar intensief mee is samengewerkt én de nieuwe collega’s, kan tijdens de opening. Deze zal hoogstwaarschijnlijk inde maand juni plaatsvinden, hou hiervoor de website in de gaten. De locatie is IJsselburcht 4, Arnhem.

Kijk voor meer informatie op: http://zijaanzij.info/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen