Verkiezingen in gemeente Rheden 2022

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen 2022. In aanloop daar naar toe zijn er verschillende activiteiten om inwoners te informeren hierover.

Voor inwoners die nog niet weten op welke partij zij moeten stemmen, staat vanaf 25 februari de stemhulp: www.mijnstem.nl/rheden online.

Via deze stemhulp kunnen inwoners van de gemeente Rheden ontdekken welke politieke partij het beste bij hen past. Bij het maken van de stemhulp is geïnventariseerd welke thema’s er spelen op lokaal niveau en welke plannen de partijen hebben. Met stellingen over gemeentelijke thema’s krijgen inwoners snel inzicht in partijstandpunten. De stellingen in de stemhulp laten ook zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen.

Wat gebeurt er nog meer tot 14, 15 en 16 maart?

  • In de Regiobode van heden tot 16 maart geven politieke partijen 3 keer hun mening over belangrijke thema’s.
  • Jongeren die voor het eerst mogen stemmen, ontvangen een brief van de burgemeester met een oproep om vooral te gaan stemmen.
  • In zeven vlogs roept burgemeester Carol van Eert inwoners op te gaan stemmen.
  • Het Arentheem College in Velp organiseert van woensdag 9 maart tot en met dinsdag 15 maart een verkiezingsmarkt. Data en tijden zijn nog niet bekend.
  • Op zaterdagmiddag 12 maart vindt er een verkiezingsmarkt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Dieren. De lijsttrekkers zijn uitgenodigd voor deelname aan het dialoogspel ‘Terra Nova Minimaatschappij’ om hun standpunten te verdedigen en met de inwoners in gesprek te gaan.
  • Op woensdag 16 maart is iedereen vanaf 20.00 uur van harte welkom in de aula van Het Rhedens aan de Doesburgsedijk 7 in Dieren om live de verkiezingsuitslag mee te maken. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Informatie

Kijk voor meer informatie over onder andere de stemhulp, stempassen, stemlocaties op www.rheden.nl/verkiezingen.

Burgemeester Carol van Eert: “Met de stemhulp die we 25 februari lanceren, hoop ik dat we inwoners helpen bij het maken van een keuze. Op wie u stemt, is aan u maar ik vind het wel belangrijk dat ú allemaal gaat stemmen. Want u kiest inwoners die voor 4 jaar besluiten nemen over wat er in onze gemeente gebeurt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen