Lezing: ‘Planten op reis-waar komen planten vandaan?’

Groei&Bloei Veluwezoom
Groei&Bloei Veluwezoom
Foto: Tineke Mäkel

SPANKEREN – Tegenwoordig is het heel makkelijk voor ons om in een tuincentrum of kwekerij onze eigen tuin te vullen met planten van over de hele wereld. Planten waren in het verleden niet zo eenvoudig te krijgen, ze zijn er nu veelal dankzij pioniers.

Deze plantverzamelaars, planthunters in het Engels, dus jagers, riskeerden hun leven en landen voerden er zelfs oorlogen over of werden rijk in de handel van planten. Zo is nu driekwart van de planten wereldwijd ontdekt, maar een kwart nog niet! Veel planten worden als gevolg van milieuvervuiling of klimaatverandering met uitsterven bedreigd, vandaar de noodzaak voor het behoud van biodiversiteit, anders verliezen we planten die nuttig kunnen zijn voor toekomstige generaties, voordat die planten zelfs ontdekt zijn!

Deze avond, een wereldreis langs opmerkelijke planten met een bijzonder verhaal, over de ananas bijvoorbeeld, de tulpengekte, ontdekking van planten in de nieuwe wereld, zoektochten en ontberingen van de plantenjagers, die thuiskwamen met voor ons nu gewone tuinplanten, maar die toen heel bijzonder waren en hoe dat vandaag de dag in z’n werk gaat met plantenjagers en nieuw ontdekte planten.

Deze lezing, gegeven door Hans Ringer, (K.M.T.P. Groei & Bloei Veluwezoom) donderdag 17 maart 2022 vindt plaats in de Kerkhorst, Dorpsweg 65 a in Spankeren. Aanvang 19.30 uur. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3,-.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen