Samen stilstaan bij de situatie in Oekraïne

Foto: gemeente Rheden

VELP – Op zaterdag 12 maart om 10.00 was er een samenkomst bij Boekhandel Jansen & De Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp om samen stil te staan bij de situatie in de Oekraïne. Burgemeester Carol van Eert hield een korte toespraak en er was muziek van Oleg Lysenko op zijn bayan (knopaccordeon).

Door met haar inwoners en in het bijzonder Oekraïense en Russische inwoners samen te komen, wil de gemeente Rheden aandacht vragen voor vrede en oproepen tot een vreedzame oplossing voor het conflict in de Oekraïne.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Samen stilstaan bij de situatie in Oekraïne

Iedereen was van harte welkom van vanaf 10.00 uur voor een kopje koffie of thee. Om 10.15 uur sprak burgemeester Van Eert de aanwezigen kort toe en daarna speelde de Oekraïense Oleg Lysenko een tweetal muziekstukken die over de geschiedenis van zijn land gaan. De bijeenkomst duurde  tot 11.00 uur.

Geel-Blauw

Om steun te betuigen aan Oekraïne werd er ook een oproep gedaan aan de inwoners van de gemeente Rheden om de Oekraïense vlag te hijsen op zaterdag 12 maart of op een andere creatieve manier steun te betuigen in de kleuren geel-blauw. Burgemeester Van Eert hees de Oekraïense vlag bij het Biljoenbad in Velp na de samenkomst. In de periode dat het gemeentehuis in De Steeg niet in gebruik is, is het zwembad in Velp de officiële vlaglocatie voor de gemeente Rheden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Samen stilstaan bij de situatie in Oekraïne

#CitieswithUkraine #GemeentenVoorOekraïne

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters scharen zich achter de oproep #CitieswithUkraine van de voorzitter van de Europese koepelvereniging van steden, Eurocities, om op 12 maart als gemeenten stil te staan bij de situatie in Oekraïne. Gemeentelijke diplomatie kan grenzen beslechten tussen gemeenschappen uit alle culturen en aandacht vragen voor de principes van democratie. Deze actie wordt omarmd door steden in heel Europa.

Samen stilstaan bij de situatie in Oekraïne - gemeente Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen