Na twee jaar weer kermis in Centrum Velp

Foto: Velp voor Oranje

VELP – ‘Eindelijk weer schateren in de botsautootjes, eindelijk weer joelen in de draaiende bank en eindelijk weer romantisch knuffelen in de ouderwetse rups’, zegt voorzitter Gety Hengeveld van Stichting Velp voor Oranje.

‘We verwachten een stormloop van kinderen en volwassenen naar de kermis, want twee jaar lang hebben we die gezellige dagen in het dorp gemist.’ Van donderdag 31 maart t/m zondag 3 april organiseert de Velpse Oranjevereniging weer de traditionele Oranjekermis in het centrum van het dorp op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. Alle dagen open van 13.00 – 23.00 uur.

Burgemeester Carol van Eert opent de kermis

Op alle Velpse en Rozendaalse scholen worden de komende dagen kortingsmuntjes uitgedeeld voor de Kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje.
Een ander cadeautje is dat alle jonge en oudere mensen met een beperking via SIZA zijn uitgenodigd om vrijdagmiddag 1 april van 13.00 – 15.00 uur gratis de Kermis te bezoeken. Ook thuiswonende gehandicapten zijn van harte welkom.

Burgemeester Carol van Eert zal hen om 14.00 uur officieel begroeten. En hij zal velen van hen daarna begeleiden in de diverse kermisattracties. Leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein helpen ook daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen en frisdrank en krijgen alle deelnemers een presentje.

Vrolijk & lekker

Prachtig om te zien en spannend om hoog in rond te draaien is de attractie met vrolijk gekleurde olifanten. Springen kun je ook heel hoog in de enorme trampoline of juist heen en weer schudden in de cakewalk. Met het hele gezin kun je avonturen beleven in de gezellige familieachtbaan en kun je lopen door de wereld van ‘levende ’dinosaurussen.

Voor de kleintjes is er een draaimolen met paardjes, ze kunnen ballen gooien en touwtjes trekken en suikerspinnen snoepen. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn behendigheid testen bij het Dartsspel. Voor anderen zijn de oliebollen uit de nostalgische gebakkraam de grootste attractie. De oliebollen van Nico Sterrenberg jr. werden het afgelopen jaar alweer uitgeroepen tot de allerlekkerste van Nederland!

Behalve dat het gezelligheid brengt in het dorp, is de Kermis de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. ‘Zonder Kermis geen Koningsdag’, vertelt Hengeveld. ‘Geniet dus nu van de Kermis en verheug je daarna op een hele dag samen Koningsdag vieren in Velp.’

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen