Massale gekte bij mens en dier bij Dierens dierenbuffet

DIEREN –  Het traditionele dierenbuffet werd op zaterdagmiddag 5 oktober 2013 gehouden in het centrum van Dieren. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement weet de Stichting Dieren met Dieren altijd weer met een nieuw programmaonderdeel te komen. Dit jaar was Jos Spanbroek van de partij.

Opbouwen van het buffet
Voor de middag al waren mensen van de Stichting Dieren met Dieren druk in de weer met het opbouwen van het dierenbuffet. Er was een tafel op normale hoogte speciaal voor katten, een hele lange lage tafel laag bij de grond was er voor de honden en twee statafels werden klaargezet waaraan paarden zouden kunnen gaan eten. 
gffphi2sffgk6vpuehh35p3u6
De prachtig gedekte tafels
Er verschenen voerbakken voor zowel hond als kat, er was wat te drinken en de tafels waren mooi opgesierd met bloemstukken. Een plaatselijke dierenhandelaar had voer beschikbaar gesteld, en het hele evenement was mede mogelijk gemaakt door een aantal Dierense sponsors. 
Vertier voor kinderen
Ook aan de kinderen was gedacht, zij werden tijdens het opbouwen van het geheel bezig gehouden door het Dierense kinderevenementenbureau  Feestmaatjes. Deze had een schminkster, bellen blazers, een woordpuzzelspel en een clown. 
p5ce2kxbjun5wgwud9vnpmk9b
Reuzen bellen blazen
Dieren voor Dieren
Om half vier kwamen de genodigden, onder meer Jos Spanbroek (De Spelerij), wethouder van Rheden Hans Elsenaar en anderen. Een kwartier later was er een bijzonder moment: ingeluid werd door Peter Oversteegen de overhandiging  van een cadeau door kunstenaar Jos Spanbroek aan Peter Reinders, voorzitter van de Stichting Dieren met Dieren. 
egob8sfv4mxsyrvvbpnc636us
Vlnr: Hans Elsenaar, Peter Reinders, Peter Oversteegen, Jos Spanbroek
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van zijn Spelerij/Uitvinderij bood hij de stichting een vijftal door hem gemaakte ijzeren dieren aan. Het is de bedoeling dat deze beelden ieder aan een van de invalswegen van Dieren komen te staan. Dit gaat niet zo maar, daar is toestemming van de gemeente voor nodig. De wethouder kon geen concrete toezeggingen doen, maar sprak wel de intentie uit al het mogelijke te zullen doen wat in zijn vermogen lag. Dit gezegd hebbende, opende Elsenaar om 16:00 uur het dierenbuffet.
hg2ytrnwcubyft69jvo5g57jc
Waar zou dit beeld komen te staan?
Aanvalluhhhh!
Er brak een spektakel van jewelste los ! Van alle kanten kwamen honden met hun baasjes op de tafels af gerend. Een aantal honden liep zelfs over de tafels op zoek naar buit. Ook de baasjes van de honden struikelden zowat over elkaar, het was één grote krioelende hoop van mens en dier. Katten waren er niet te zien, wel was er op een van de andere tafels een tweetal konijnen. 
khx0qrak419e9oprj8k3qxbvw
Eindelijk, eten!
Wat later  voegde zich nog een paard met zijn begeleidster bij het besloten gezelschap. Spreekstalmeester Oversteegen deed live verslag van het gebeuren, beantwoordde vragen van het publiek en verwees naar de diverse  media waar foto’s te zien zouden zijn.
Foto header: Gekte bij mens en dier; Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Klik HIER voor een fotoreportage van het dierenbuffet.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen