‘Ik-buurt-mee!’-lezing Zingeving

Foto: Google Maps

VELP – Ieder mens kent momenten in het leven waarbij je jezelf levensvragen stelt als: hoe moet het nu verder? Waarin vind ik inspiratie? Wat is wezenlijk voor mij?

Biografisch coach Hannie Bakker geeft een lezing over de zeven levensfasen van de mens, die aanknopingspunten bieden om met levens- en zingevingsvragen om te gaan. Marlies Doodkorte, coördinator Zingeving van de stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, leidt het onderwerp in.

Levensvragen, of zingevingsvragen, zijn van alle tijden. Ze worden ook wel trage vragen genoemd. Ze beginnen vaak met: waarom…., en het ‘trage’ heeft alles te maken met het feit dat je er niet meteen een antwoord op hebt en er zelfs misschien geen antwoord of oplossing voor is. Toch kan het helpend en zelfs geruststellend zijn om je er wel toe te verhouden, alleen en/of in gesprek met een ander.

Biografische invalshoek
Er bestaan vele invalshoeken om met zingevingsvragen om te gaan. Hannie Bakker reikt in haar lezing een invalshoek vanuit het biografiewerk (op antroposofische inzichten gebaseerd) aan. In de levensloop zien we ontwikkelingsstappen in lichamelijk, zielsmatig en geestelijk opzicht in perioden van ongeveer zeven jaar. Ieders leven is uniek: de manier waarop je deze ontwikkelingsgang doorloopt, met welke weerstanden, groei en motieven je leeft, laat zien wie je bent.

Door aan de hand van zingevingsvragen op je leven terug te kijken, ontdek je een zinvolle samenhang tussen levensgebeurtenissen: er lichten levensthema’s op, kan er een ontwikkelingslijn duidelijk worden. Dat helpt om jezelf beter te begrijpen en maakt je meer bewust van wie je bent en wat de zin van jouw leven is. Een systematisch onderzoek in de levensloop versterkt het gevoel van eigenheid, van autonomie, en kan een nieuwe impuls voor de toekomst geven.

Praktische info

  • Datum: woensdagavond 20 april 2022
  • Tijd: inloop vanaf 19.00 uur, start 20.00 uur, einde 22.00 uur
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
  • Live gestreamd: De lezing wordt tegelijkertijd gestreamd en kan dus ook thuis bijgewoond worden.

Toegangsprijs
• € 5,- per persoon om fysiek aanwezig te zijn (exclusief consumpties) of
• € 3,- per persoon om thuis via streaming te kijken.
• Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang (graag vermelden bij de aanmelding)

Aanmelden
Aanmelden voor de lezing, is verplicht en kan op de website www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten of in de boekhandel.

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen