Concert Velper Bach Koor met Oekraïnse gastzanger

Foto: Velper Bach Ensemble

VELP – Met veel plezier organiseert het Velper Bach koor een prachtig concert op vrijdag 13 mei om 20.00 uur. In de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 van Velp worden het Requiem van Fauré en het Gloria van Poulenc uitgevoerd.

Solisten zijn sopraan Irma ten Brinke en bas Joep van Geffen. Floor Lanz begeleidt op de vleugel en het concert staat onder leiding van dirigent Frank Litjens. Het concert duurt ongeveer een uur. Kaartjes kosten in de voorverkoop € 17,50 en zijn te koop via www.velperbach.nl of bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

Bijzondere gastzanger uit Oekraïne

De uit Charkov afkomstige professioneel koorzanger Vlad Zelenev is onlangs naar Nederland gevlucht. De tenor zingt graag met het Velper Bach koor mee met dit concert waar zowel een requiem als een gloria ten gehore worden gebracht.

Gabriel Fauré (1845-1924) omschreef zijn Requiem als volgt: “Een heel menselijk gevoel van hoop in eeuwige rust.” Waar de meeste requiems verdoemenis en rouw verklanken, heeft Fauré juist een requiem vol hoop gecomponeerd. Verfijnd, subtiel, elegant, kleurrijk en lyrisch.

Francis Poulenc (1899-1963) componeerde zijn Gloria pas aan het eind van zijn leven. Het “Ere zij God” klinkt, ondanks de plechtige betekenis ervan, levendig en uitbundig. Een feest om te horen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen