Isseltaler Musikanten uit Rheden gaan van het Isseltal naar het Zillertal in Oostenrijk

Foto: Isseltaler Musikanten

RHEDEN – De Rhedense Isseltaler Musikanten staan geprogrammeerd voor een optreden op het toonaangevende blaasmuziekfestival Blechlawine 2.0 in het Zillertal. Op deze dag staan onder andere ook de Kaiser Musikanten en Eine kleine Dorfmusik op het podium.

De Isseltaler Musikanten zijn de enige Nederlandse muzikanten die op het festival optreden en zijn zeer vereerd met de uitnodiging.

Het ‘Open Air der Blasmusik’ wordt gehouden in Mayrhofen in het Zillertal. De Isseltaler Musikanten onder leiding van Cyrille van Poucke staan op zaterdag 28 mei 2022 om 14.00 uur op het podium van het Waldfestplatz.

Dat het optreden juist in het jubileumjaar plaatsvindt is puur toeval. De Isseltaler Musikanten bestaan dit jaar 45 jaar, hun verjaardag hebben zij op 7 mei groots gevierd met een concertavond in Nederland. Dat zij nu ook in het jubileumjaar in het buitenland op het podium staan, komt omdat het festival om bekende reden twee keer is uitgesteld.

Aanstaande woensdag rijden de muzikanten naar Oostenrijk. “Auf geht’s zum Blechlawine” heet het in goed Duits. Het festival duurt vier dagen; er treden meer dan 30 orkesten op twee podia op. Zaterdagmiddag zijn de Isseltaler Musikanten aan de beurt.

Voordat de muzikanten uit Rheden op het festival spelen, geven zij op vrijdagmorgen 27 mei om 11.30 uur nog een zogenaamd PlatzKonzert in het Musikpavillion van Brandberg. Brandberg is één van de landschappelijk mooiste gedeelten in het Zillertal.

De Isseltaler Musikanten hebben in het verleden bekende orkesten zoals Anton Gälle und seine Scherzachtaler Blasmusik en Die Innsbrucker Böhmisch naar Nederland weten te halen. Ook deze twee blaasmuziektoppers treden op het festival in Mayrhofen op.

Meer info over het Blechlawine festival: www.isseltalermusikanten.nl en www.blechlawine.at.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen