Rhedelijk Cultureel speelt, danst en zingt

Foto: Coriene van der Meer

RHEDEN – Rhedelijk Cultureel mag weer van zich laten horen! De stichting werkt aan twee voorstellingen die allebei vol met muziek, dans en spel zitten. Eind mei speelt ‘De Klokkenluider van Deventer’ en het eerste weekend van juli wordt openluchttheater De Pinkenberg omgetoverd in het Wonderland van Alice.

De klokkenluider

Na Rheden krijgt ook Deventer zijn eigen klokkenluider! Gebaseerd op ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ maken Rhedelijk Cultureel en Create Dance een nieuwe versie van dit bijzondere verhaal.

Quasimodo wordt misvormd geboren en te vondeling gelegd op de trappen van de Notre Dame. Claud Frollo, die het gebochelde kind vindt, voedt het kind op tot de klokkenluider. Als tijdens het feest der zotten Quasimodo wordt gekozen tot koning verandert er veel in de straten van Parijs. De omwonenden van de kathedraal zien Quasimodo als een monster. Als er dan ook nog een heksenjacht uitbreekt om de mooie Esmeralda veroordeeld te krijgen komt Quasimodo in opstand en vecht hij voor een vrij Parijs. De voorstelling wordt gemaakt door 30 dansers van Create Dance, 30 spelers van Rhedelijk Cultureel en Jongerenkoor Dieren. Een muzikaal spektakel met 70 talentvolle deelnemers die door maar liefst twaalf professionals begeleid zullen worden.

De voorstelling speelt op 27, 28 en 29 mei in de grote synagoge van Deventer, in hartje centrum, aan de Golstraat 23. Een fantastische locatie die tot ieders verbeelding spreekt. Via www.rhedelijkcultureel.nl kun je de kaarten reserveren. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Alice in Wonderland zoekt dansers en zangers

Rhedelijk Cultureel werkt, samen met WIK Rheden, Create Dance en meerdere andere samenwerkingspartners ook nog aan het zomerspektakel ‘Alice in Wonderland’.

‘Alice in Wonderland’ is een muzikaal theaterspektakel van ongeveer 60 minuten. Een, vreemd genoeg, humoristische voorstelling over oorlog, genderneutraliteit, armoede, geweld, pesten, discriminatie, eenzaamheid en klimaatverandering. Een voorstelling die zich afspeelt in een totaal onzinnige wereld vol met alle bekende en ook onbekende figuren uit de originele ‘Alice in Wonderland’. En een show die barst van de energie door de 300 deelnemers uit de wijde regio Rheden.

Via de crowdfunding ‘We go Wonderland’ (kijk op https://www.voordekunst.nl/projecten/13699-we-go-wonderland-1) kun je je inschrijven voor een dansproject en een projectkoor wanneer je mee wilt doen. Want: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Het dansproject zoekt dansers tussen de 6 en 30 jaar. In vier repetities leren we in verschillende groepen twee grote choreografieën aan die een groot onderdeel zijn van de voorstelling. Charell Peters en Trijntje van Meeteren zullen de groepen begeleiden. De repetities zijn bijna allemaal in het openluchttheater.

Het projectkoor is voor zangers vanaf ongeveer 14 jaar en staat onder leiding van componist en dirigent Marije Heemskerk. We werken in vier repetitiemomenten aan vijf nummers uit de nieuw geschreven musical waarin zowel klassieke tonen als uptempo musicalhits voorkomen.

Crowdfunding

Wanneer je de voorstelling ‘Alice in Wonderland’ wilt steunen kun je er een leuke of ludieke actie voor terugkrijgen! Van VIP-kaarten tot een high tea party en van een foto met de cast tot groeien als Alice.  Via onze crowdfunding ‘We go Wonderland’ op Voordekunst lees je hier alles over.
Wanneer we 70% van het gezette doel bereiken wordt het resterende bedrag aangevuld door een later te noemen donateur.

Op 1, 2 en 3 juli spelen wij de musical ‘Alice in Wonderland’ in openluchttheater De Pinkenberg.

Rhedelijk Cultureel hoopt op een enthousiast publiek en net zulke enthousiaste deelnemers!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen