4 juni 2022: 30e Motorrun Doesburg

REGIO – De Motorrun Doesburg is een toertocht voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij ze  als bijrijder op een motor (denk hierbij aan een motor met zijspan of een trike) een route van zo’n  120 km door de Liemers en de Achterhoek rijden. 

De Motorrun Doesburg is al jaren een begrip en is in handen van de Stichting Integratie Verstandelijk Gehandicapten (IVG) uit Doesburg. Er rijden in totaal zo’n 100 motoren mee, samen goed voor een lange stoet van zo’n 1,5 km lengte. Sommige deelnemers en motorrijders doen al jaren mee!  

4 juni 2022: jubileum-editie!

De eerste run was in 1990. De afgelopen twee jaren kon de organisatie vanwege Corona geen Motorrun  organiseren, maar dit jaar mogen ze weer! Ze organiseren de run dit jaar voor de 30ekeer en wel  op 4 juni, dat is de zaterdag voor Pinksteren. De inschrijving is inmiddels geopend en de  aanmeldingen van zowel deelnemers als rijders stromen binnen.

Programma

De start van de run is om ongeveer 10.30 uur bij scholengemeenschap het Rhedens in Dieren. Daar vertrekken alle motoren in een lange stoet voor het eerste deel van de toertocht. Na een stop op een pauzelocatie in Sinderen (Koffieboerderij Groot Nibbelink), wordt de tocht vervolgd voor het tweede  deel. De dag wordt vanaf ongeveer 16.00 uur afgesloten op Rhederlaag (De Giese Kop) bij Giesbeek met een gezamenlijke barbecue. 

Vrijwilligers

Natuurlijk kan de organisatie zo’n evenement niet zonder een grote groep vrijwilligers organiseren. Gelukkig kan de organisatie een beroep doen op zo’n 200 vrijwilligers. Denk hierbij aan verkeersregelaars,  motoragenten, ehbo-medewerkers, leerlingen en studenten die de catering verzorgen, mensen die helpen bij het opbouwen en afbreken van de start-, pauze- en eindlocatie, etc. De grote motor achter  de motorrun is Marga Bles uit Doesburg. Onder haar verantwoordelijkheid is de motorrun door de  jaren heen uitgegroeid tot het grootse evenement van nu!  

De Motorrun is gratis voor de deelnemers en rijders. De kosten worden gedekt door sponsoren en fondsen. Een groot deel van de sponsoring wordt bijeengebracht door leerlingen van Het Rhedens, die hiervoor een sponsorloop organiseren.  

Op de website www.motorrundoesburg.nl vindt u meer informatie, inclusief de route. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met ons op via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen