Bonte Schaap Festival in en rond Dorpskerk Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Zondag 12 juni 2022 staat het hele dorp Rheden in het teken van het Bonte Schaap Festival. In en rond de Dorpskerk worden op deze dag verschillende activiteiten georganiseerd.

In plaats van de gebruikelijke zondagochtenddienst is er om 8.30 uur een korte ochtendviering. Aansluitend aan de viering is er om 9.15 uur een ontbijt buiten bij de kerk waar iedereen van harte welkom is. Bij slecht weer zal dit ontbijt in de kerk zijn.

De hele dag is er koffie, thee, frisdrank, taart en koek te verkrijgen bij de kerk. Er zijn rondleidingen waarbij ook de toren beklommen kan worden. Op het terrein van de kerk wordt er van 10.00 uur tot 15.00 uur een grootschalige boekenmarkt gehouden met duizenden boeken. Ook is er in de kerk weer een zomertentoonstelling, dit jaar zijn er composities van glas en foto’s te bewonderen van beeldend kunstenaar Aad van den Bosch uit Ellecom.

Om 13.00 uur en om 15.00 uur zal Harry van Wijk bijzondere muziekstukken spelen op het Meere-orgel. Hij is een gepassioneerd en veelzijdig musicus, werkzaam als concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij maakt creatieve programmakeuzes en dat zal deze middag in de Dorpskerk te beluisteren zijn.
De opbrengst van de activiteiten is voor het project voor Oekraïne van Kerk in Actie.

Naast de activiteiten in en rond de Dorpskerk is er in de Groenestraat een stand voor Stichting Behoud Dorpskerk Rheden, gericht op het beheer en instandhouding van het monument.

Meer informatie is te vinden op de websites www.bonteschaapfestival.nl en www.dorpskerkrheden.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen