Voorstelling Sporen! in Turnhal Ellecom

Foto: Ensemble Somme Noord

ELLECOM – Op zondagmiddag 4 september speelt Ensemble Somme Noord onder leiding van Hildo Flierman de indringende muziek- en dansvoorstelling Sporen! in de voormalige turnhal in Ellecom. Met muziek van onder meer Steve Reich (Different Trains), Igor Stravinsky, Charles Ives en Darius Milhaud (Creation du Monde) belicht het ensemble keuzes en dilemma’s rond het thema vrijheid.

De performers Olympia Kotopoulos en Ada Daniele visualiseren deze vraagstukken.

De landelijk bekende sporthistoricus Jurryt van de Vooren is afkomstig uit de regio, en zal voorafgaand aan de voorstelling in een presentatie de geschiedenis van sport in tijden van oorlog, en sport in de Turnhal in het bijzonder toelichten. Klarinettist Erik Laarman omlijst deze lezing met zijn prachtige klezmer muziek.

In Sporen! wordt onder meer verteld over de keuzes die de verzorgsters in de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg  maakten. Op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog vochten miljoenen Engelse vrijwilligers, hun rauwe poëzie klinkt in Sporen!

Op 3 september 1942 kwamen de Joodse dwangarbeiders die aan de bouw van de Turnhal moesten meewerken aan in Ellecom, zij verbleven in de voormalige villa Irene. Dat we nu, nagenoeg 80 jaar na dato, Sporen kunnen spelen in diezelfde hal is heel bijzonder.

Theatermaker en dirigent Hildo Flierman benadrukt dat het ensemble geen oordeel uitspreekt, maar met de voorstelling stof tot nadenken wil geven. Sporen! is geen gewoon concert, geen theatervoorstelling, Sporen! is een beleving, niet in kaders te plaatsen.

Kaartverkoop en meer informatie via www.musicompagnon.nl/sporen.

Aanvang lezing 13:30 uur, aanvang Sporen! 15:00 uur.

Voormalige Turnhal, Eikenstraat 5, 6955 JB Ellecom, Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar

Sporen! wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rheden, cultuurbedrijf RIQQ en de CCE van Dorpsbelang Ellecom.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen